Snabbfakta

  • Västerås

Ansök senast: 2024-07-22

Kalibreringsingenjör/ kalibreringstekniker

Publicerad 2024-05-23

Vill du kvalitetssäkra att mätdon och precisionsinstrument håller måttet och skapar en säkrare värld? Vi söker en kalibreringstekniker till vår kalibreringsavdelning i Västerås, där vi hjälper världsledande företag med kalibrering och spårbarhet, både inom mekanik och elektronik.

Om Intertek

Med fler än 40 000 medarbetare världen över är vi är ett av de största företagen i vår bransch. I vårt dagliga arbete hjälper vi företag världen över att se till att deras produkter och mätinstrument är säkra att använda och möter kunders och myndigheters krav på kvalitet och prestanda.

Varje dag strävar vi efter att hjälpa våra kunder att ha säkra och socialt ansvarsfulla produkter och tjänster – We bring quality and safety to life!

Arbetsuppgifter

I rollen som kalibreringsingenjör/tekniker får du arbeta inom ett brett teknikområde med kalibrering av både enkla och avancerade elektriska mätsystem, för att säkerställa tillförlitliga mätresultat och rätt prestanda på mätinstrument till våra kunder. Du arbetar både självständigt samt i ett team av både juniora och seniora ingenjörer/tekniker där vi tillsammans samarbetar för att uppnå uppsatta mål.

Din placering är i Västerås men tjänsten innefattar resor med vår poolbil till huvudkontoret i Kista, Stockholm samt visst arbete ute hos kund.

I ditt dagliga arbete kommer du bland annat

 • Praktiskt utföra kalibreringar och service av olika typer av mätinstrument.
 • Verifiera överensstämmelse mot krav eller specifikation.
 • Färdigställa certifikat och mätprotokoll i databas.

Vem är du?

 • Ingenjör, eller motsvarande tekniker, med arbetslivserfarenhet inom något liknande teknikområde. Gärna med erfarenhet av kalibrering och/eller kvalitetsrelaterad roll (ISO9001, ISO17025).
 • Har ett tekniskt intresse och är nyfiken på mätteknik.
 • Har god datavana samt förståelse för teknisk dokumentation.

Du är en person som tycker om att ha många kontaktytor och kan kommunicera med våra kunder på svenska i tal och skrift. Ditt stora intresse för teknik skapar förtroende och du motiveras av att lösa tekniska problem.

Vi erbjuder dig

Du kommer att jobba med breda och varierande uppgifter i ett nära samarbete med våra kunder och uppdragen har en stor spridning med både svenska och internationella företag. Vi är ett trevligt gäng med en prestigelös atmosfär och högt i tak. Vi erbjuder en välorganiserad introduktion, mentorskap och utbildningar för din nya karriär hos oss. På Intertek finns det också stora möjligheter att bredda och utveckla din kompetens inom flera andra verksamhetsområden. Vi är en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmånspaket.

Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval sker löpande. Observera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post enligt GDPR.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Alexandra Strand Hägglund, alexandra.strand.hagglund@intertek.com

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-07-11
 • Gothenburg
 • Borlänge
 • Heltid
Publicerad: 2024-07-03
 • Göteborg