Snabbfakta

  • Stockholm
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2024-06-30

IT-specialister

Publicerad 2024-01-22

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker flera IT-specialister som drivs av att leverera verksamhetsnytta, i en värld som ständigt förändras. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som IT specialist hör du till avdelningen för teknik som har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och sköter drift av befintliga IT-system. Vi jobbar med agila arbetssätt vilket gör att du kan utveckla dig inom teknik men också som Product Owner, Scrum master eller liknande roller.  För rätt person finns väldigt goda utvecklingsmöjligheter både som ledare och IT-arkitekt.  Vi är i ett mycket expansivt skede vilket betyder att vi just nu har många lediga tjänster.  Oavsett om du har kunskap och erfarenhet av Windows, Linux, Nätverk, Lagring eller virtualisering så har vi jobb åt dig. Vår IT miljö består av ”On Prem” lösningar.

Du kan
Vi söker dig som har:

 • Gymnasieexamen kombinerat med relevant arbetslivserfarenhet.

 • Jobbat med din tekniska IT-kunskap i minst 5 år och betraktar dig som en senior IT specialist.

 • Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Vi ser meriterande om du har:

 • Utbildning inom IT från yrkeshögskola eller högskola samt

 •  Kunskap om IT-säkerhet, ITIL och agila arbetsmetoder.

Resor inom och utanför Sverige kan förekomma i tjänsten.

Du är 
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är viktigt att du är lojal och har en positiv attityd mot ditt arbete, verksamheten och organisationen. Du kommer ingå i något av våra DevOps team och du bör ha lätt för att samarbeta med andra. Allt arbete utgår ifrån teamets leveranser och vi värdesätter högt kundfokus. Du arbetar bra med komplexa frågor och har god förmåga att analysera och bryta ner problem i dess beståndsdelar. Om du, utöver ovanstående egenskaper, även ser dig själv som en stabil person som har en god förmåga att behålla fokus på rätt saker är du vara rätt person för tjänsten. Din tekniska bas inom IT är viktig men din attityd att lära dig nya saker och att utvecklas är än viktigare.  

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för. 

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktivitetergratis parkeringledighet på klämdagarutökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar. 

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 4058. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-06-30.
Referensnummer 4544/21Urval sker löpande

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Fler jobb från FRA:

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-04-28
 • Helsingborg
Publicerad: 2024-05-16
 • Solna