Snabbfakta

  • Sundsvall
 • Heltid
 • Rekrytering

Kategorier:

 • Automation
 • Data och IT
 • Informationsteknik
 • Integration
 • QA och testning

Ansök senast: 2022-08-21

IT Service Management - Senior Test Manager

Publicerad 2022-06-21

En hållbar arbetsplats – en renare värld
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Tester är centrala i arbetet med att kontinuerligt leverera kvalitet i våra IT-lösningar. Vi söker nu en Senior Test Manager som vill vara med och utarbeta SCA ITs strategi, arbetssätt och stödverktyg inom testområdet.

Vill du vara med och utveckla vår stack?

Varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning
Senior Test Manager är en ny roll på SCA IT. Rollen som Senior Test Manager kommer främst att ansvara för att utarbeta och implementera vår teststrategi och roadmap för tester inom SCA men förväntas kunna agera så väl på strategisk/taktisk nivå som på operativ nivå. Det innebär att definiera processer, kompetenser och arbetssätt inom testområdet och att ansvara för vår virtuella testorganisation, där vi även har konsulter och samarbetspartners till vår hjälp. Andra tänkbara ansvarsområden och arbetsuppgifter är att:
 • Ansvara för testautomation
 • Ansvara för design och kontroll av SCA ITs testprocess
 • Ansvara för att samla in testbehov, hantera backlog och prioritera
 • Planera och leda nödvändiga testaktiviteter för att kvalitetssäkra våra releaser
 • Ansvara för testdata i våra end to end processer
 • Samarbeta med andra testledare, Release Manager, konsulter och övriga medarbetare
 • Kontinuerligt förbättra testprocessen
Vem är du?
Du har en IT-relaterad akademisk utbildning eller erfarenhet vi anser likvärdig och är sannolikt certifierad inom ITSQB eller liknande testramverk. Vi ser gärna att du har erfarenhet av agila arbetsmetoder och av att bygga upp en testorganisation.

Du har flera års erfarenhet av testområdet och vet hur testarbetet behöver bedrivas på olika delområden såsom enhetstester, integrationstester, regressionstester, användartester m.m. Du har också kännedom om stödverktyg som bidrar till en effektiv och automatiserad testprocess tack vare din erfarenhet av att leda och ansvara för testprojekt. Erfarenhet av tester kring affärssystem är meriterande.

Du är en erfaren ledare med förmåga att pedagogiskt strukturera och kommunicera förändringar i så väl system som i arbetssätt. Kanske har du tidigare arbetat som metodstöd inom testområdet?

Du är en god kommunikatör på såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

Som person har du lätt för att absorbera och analysera information. Du har förmåga att utarbeta processer samt inspirera till förändring. Vi värdesätter också att du är handlingskraftig, initiativtagande och att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden; Respekt, Högklassighet och Ansvar.

Vad erbjuder vi dig?
Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Här får du utforma en ny roll och jobba med varierande och utmanande arbetsuppgifter. Du jobbar tillsammans med trevliga kollegor i en verksamhet som ständigt vill bli bättre för att möta framtidens behov.

Placeringsort kan vara på något av våra kontor i Sundsvall eller Umeå.

Vill du veta mer?
För mer information om tjänsten: Erika Svensson, Gruppchef IT Service Management, +46705793190, erika.svensson@sca.com

För mer information om rekryteringsprocessen: Maria Nyberg, +46705610276, maria.nyberg@sca.com

Fackliga kontaktpersoner är: 
Maria Jonsson, Unionen, 060-19 30 19, maria.jonsson@sca.com
Martin Holmvall,  Akademikerföreningen, 060-19 30 30, martin.holmvall@sca.com

Sista ansökningsdag är: 2022-08-21

Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Fler jobb från SCA

Liknande jobb

Publicerad: 2022-06-02
 • Stockholm
 • Heltid
Publicerad: 2022-06-09
 • Lund
Publicerad: 2022-04-03
 • Stockholm