Snabbfakta

  • Eskilstuna
  • Stockholm
  • Västerås

Ansök senast: 2023-07-02

IT- och Informationssäkerhetsarkitekt till Enköping!

Publicerad 2023-01-20

Nu söker vi på Sigma Technology en IT- och Informationssäkerhetsarkitekt till en spännande arbetsplats i Enköping! Har du lång erfarenhet av området och vill utvecklas i en ny miljö?

Du kommer att bli anställd av oss på Sigma Technology och ingå i ett härligt konsultteam som gör saker tillsammans och har roligt längs vägen! Vi sätter dig som konsult i fokus, det viktigaste för oss är att du som konsult och medarbetare mår bra och har rätt förutsättningar för att utvecklas. Vi tror på långsiktighet och vill därför att du ska trivas hos oss, länge!

I den här rollen kommer du agera stöd till projekt, uppdrag och linjeorganisation gällande informations- och IT-säkerhet. Du kommer att delta i din sektions interna arbete gällande metodutveckling, framtagning av mallar samt stödja chefer i frågor kopplade till ditt område. Du kommer även att genomföra hot-/risk-/sårbarhetsanalyser, ta fram säkerhetsmålsättningar och IT-säkerhetsspecifikationer, delta i arkitektur- och designarbete avseende olika systems konstruktion. Du kommer även att svara för framtagande av beskrivande dokument som rör IT- och informationssäkerhet samt analysera frågeställningar, metoder, incidenter och liknande inom informationssäkerhetsområdet och lämna förslag på beslut och åtgärder.

För att bli aktuell för denna tjänst har du en holistisk syn på IT-arkitektur och i viss utsträckning även förmåga att bidra till att driva förändringsarbete. Vidare har du:

 • Relevant akademisk examen och minst 7 års arbetslivserfarenhet inom IT och/eller informationssäkerhetsområdet.
 • Erfarenhet av att kravställa IT-säkerhetsfunktioner i IT-utvecklingsprojekt i minst 5 projekt.
 • Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete för system som behandlar sekretessbelagd information.
 • Erfarenhet av att tolka juridiskt bindande regelverk.
 • Erfarenhet av att genomföra säkerhets-, risk- och sårbarhetsanalyser.

Som person är du positiv och strukturerad. Du är serviceinriktad och trivs med att ha många olika kontaktytor. Dina styrkor ligger i att planera och koordinera arbetet och du är bekväm med att fatta beslut. För det här uppdraget behöver du vara svensk medborgare och du kommer att genomgå en registerkontroll.

Vi på Sigma Technology är otroligt stolta över att våra medarbetare har röstat fram oss som Sveriges Topp-3 Bästa arbetsgivare hela 4 år i rad: 2019, 2020, 2021 och 2022. Nu hoppas vi att du blir en del av oss i Mälardalen! I vårt härliga på Sigma Technology IT Infra jobbar vi ute hos våra kunder i roller som bland annat just Scrum master, systemtekniker, förvaltningsledare, Service delivery manager, IT-tekniker, supporttekniker och IT-servicedeskagent. I bolaget har vi också applikationspaketerare, IT-projektledare, kravanalytiker, nätverkstekniker och drifttekniker.

Mer information om tjänsten och arbetsplatsen ges vid en intervju. Om du har frågor så är du också varmt välkommen att kontakta Elena Hallin på elena.hallin@sigmatechnology.com

Vänta inte med din ansökan då urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt

För mer information kontakta

Elena Hallin,
+46 790742946
elena.hallin@sigmatechnology.se

Liknande jobb:

 • Stockholm
 • Heltid
 • Huskvarna
 • Heltid