Snabbfakta

    • Helsingborg

Ansök senast: 2024-12-01

IoT-tekniker med kundfokus

Publicerad 2024-10-24

Är du teknikintresserad och vill vara med och forma framtidens smarta städer?

Hos oss på Pingday får du möjligheten att arbeta med den senaste IoT-teknologin och utveckla skräddarsydda lösningar för våra kunder. Detta är rollen för dig som brinner för att optimera datainsamling och kommunikation, och som vill göra skillnad i stadens utveckling.

Nu söker vi en IoT-tekniker med ett stort teknikintresse och en passion för kundrelationer!


Placering: Helsingborg

Som IoT-tekniker med kundfokus på Pingday kommer du att…

ha en central roll i att leverera skräddarsydda IoT-lösningar som gör det möjligt för våra kunder att använda data för smartare beslut. Genom nära samarbete med kunder identifierar du de bästa tekniska lösningarna och leder processen från planering till installation, med fokus på rätt sensorer och nätverkslösningar.

Rollen innebär praktiskt fältarbete där du säkerställer att IoT-lösningarna implementeras smidigt och möter kundens behov. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du även för att driva utvecklingen av innovativa IoT-lösningar och bidrar till att Pingday fortsätter att vara i framkant inom smart stadsutveckling.

Du kommer till en härlig arbetsplats med stor affärsmässig och teknisk bredd, samt goda möjligheter att utvecklas inom verksamheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Planera och genomföra installationer av sensorer och nätverk, från inspektion av installationsplatser till praktiskt arbete med att installera sensorer och bygga ut nätverk för att möta kundens behov.

  • Ge teknisk rådgivning till kunder och hjälpa dem att välja optimala sensorer och IoT-lösningar

  • Bygga, underhålla och optimera LoRaWAN och andra kommunikationsnätverk för stabil täckning och effektiv drift

  • Följa upp installationer, övervaka sensorernas funktion, felsöka och åtgärda problem

  • Bidra till vidareutvecklingen av våra IoT-plattformar genom att implementera förbättringar som möter framtidens krav

Du har ett stort intresse för IoT-teknologi…

och ser hur data kan användas för att hjälpa kunder fatta smartare och mer informerade beslut. Vi söker i första hand någon med erfarenhet av IoT-lösningar, vare sig det är från arbetslivet eller utbildning. Men vi välkomnar även dig med en annan teknisk bakgrund, så länge du har ett starkt intresse och driv för IoT. Kanske arbetar du som nätverkstekniker och har utvecklat ett intresse för Smarta hem på fritiden, eller har en annan relevant erfarenhet som du tror passar för rollen. Utmana oss med din ansökan!

Krav för tjänsten:

  • Erfarenhet av IoT-lösningar från arbetsliv, utbildning eller ett starkt personligt intresse

  • Förmåga att strukturera projekt, tid och utrustning, samt anpassa din kommunikation till olika kunders behov

  • God förmåga att kunna navigera mellan olika tekniska system och gränssnitt, där du snabbt anpassar dig till nya program och plattformar  

  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

  • B-körkort.

 Erfarenhet av liknande miljöer är meriterande, och har du dessutom kunskaper om LoraWan, API och systemintegrationer är det en extra fördel.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en självgående och flexibel person som tar ansvar för sina uppgifter som framgångsrikt driver sina projekt framåt. Du har förmågan att anpassa dig till förändrade omständigheter och behåller lugnet i stressiga situationer. Med ett tydligt mål- och resultatinriktat arbetssätt fokuserar du på att uppnå uppsatta mål. Du är en social och relationsskapande person som trivs i samarbete med andra, där du lyssnar aktivt och kommunicerar på ett effektivt sätt. Din strukturerade och kvalitetsmedvetna inställning säkerställer att du levererar lösningar av högsta standard.

Om Pingday – vi gör städer smartare

På Pingday är vi ca 50 personer som skapar framtidens, hållbara, trygga och attraktiva samhällen genom innovativa data och kommunikationstjänster. Våra kunder är Helsingborg stads förvaltningar, fastighetsägare och andra stadsnät runt om i landet. I Helsingborg har vi ett LoRaWAN nät för att koppla upp sensorer och samla in data, som hanteras på egenutvecklad tjänsteplattform. Här byggs även våra färdiga IoT tjänster med snygga visualiseringar och larmfunktioner till kund. Några exempel på tjänster: IoT - Pingday.

Vi som arbetar på Pingday drivs av ett gemensamt engagemang för att skapa ett tryggt, hållbart och attraktivt samhälle, varje dag. Med vår expertis stärker vi och skapar nytta både för det lokala samhället och för våra kunder.

Pingday omsätter ca 200 MSEK årligen och är sedan 2021 ett helägt dotterbolag till Öresundskraft, som ägs av Helsingborgs Stad.

Är du intresserad...   

är du varmt välkommen att ladda upp ditt CV, alternativt söka med din LinkedIn URL. Urval kan ske löpande, men sista ansökningsdagen är 1/12 2024.  

Vi har ersatt det personliga brevet med urvalsfrågor för att säkerställa en rättvis, smidigare och inkluderande ansökningsprocess. Alla relevanta kandidater får i ett senare skede svara på samma frågor, där dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.  

I den här rekryteringen samarbetar Pingday med Roi Rekrytering. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Linnea Neldemo på linnea.neldemo@roirekrytering.se  

 

Liknande jobb: