Snabbfakta

    • Helsingborg

Ansök senast: 2024-03-15

Informationsäkerhetschef/ Biträdande säkerhetschef

Publicerad 2024-01-31

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste arbeten som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag drygt 250 medarbetare. Läs om oss på NSVA.se

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker nu en Information säkerhetschef och biträdande säkerhetschef för att fortsätta utveckla arbetet kring informationssäkerhet, fysisk säkerhet, personskydd och kris- och kontinuitetshantering.

Rollen är nyinrättad då vårt arbete med systematiskt informationssäkerhetsarbete samt efterlevnad av lagkrav som NIS2 är centrala delar i att möta en ökad hotbild men också möjliggöraren i vår digitaliseringsresa. Att driva VA-verksamhet är att arbeta med mycket data, data som är en förutsättning för att arbeta mer effektivt, att stödja beslutsfattande både kort och långsiktigt samt operativt samt strategiskt.

I arbetet ingår bland annat att arbete med IT-säkerhet och stödja i frågor om informationssäkerhet. Som Informationssäkerhetschef arbetar du med att utforma riktlinjer och att stödja verksamheten i informationsklassningsarbete. Du kommer arbeta närma och på uppdrag sav vår säkerhetschef vad det gäller vårt allmäna säkerhetsarbete med exempelvis, interna regelverk, riktlinjer, anvisningar, metoder, hjälpmedel och utbildningar inom säkerhetsområdet. Du kommer även arbeta med att förbereda underlag och rapportering till verksamheten, företagsledningen, styrelsen och myndigheter.

Vi söker dig som har erfarenhet inom informationssäkerhet och gärna inom flera sektorer. Vi ser gärna att du har god kännedom om de regelverk som finns inom säkerhetsområdet.

Kvalifikationer

Har dokumenterad erfarenhet av praktiskt arbete och av rådgivning inom informationssäkerhet samt har arbetat med olika standarder, best practice och regelverk samt har goda kunskapet om NIS.

Eftergymnasial civil examen inom systemvetenskap eller informationssäkerhet

Goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift

Körkort B

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en mycket god pedagogisk och social förmåga och som lätt för att ta initiativ och arbeta självständigt. Vi ser gärna att du snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga och en hög säkerhetsmedvetenhet.

För att trivas som informationssäkerhetschef är du van vid att ha många kontaktytor och att arbeta både operativt och strategiskt med säkerhet. Du trivs med att växla mellan självständigt arbete och samverkan med andra mot gemensamma mål. Som person är du positiv, har integritet och arbetar lösningsorienterat.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten hör gärna av dig till Dan Lilja VD, tel 010-490 98 90 eller Anna Holmstedt Bergander HR Manager, tel 010-490 87 55.

Ansökan

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll. Om du är intresserad av denna spännande möjlighet och uppfyller ovanstående kvalifikationer, skicka in din senast den 2024-02-25. Vänligen inkludera ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du är lämplig för denna tjänst.

Urval och intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-02-12
  • Gävle
Publicerad: 2024-02-05
  • Umeå
Publicerad: 2024-01-28
  • Helsingborg