Snabbfakta

    • Helsingborg
  • Heltid
  • Rekrytering

Kategorier:

Ansök senast: 2024-10-26

Information Security Officer

Publicerad 2024-08-27

Nu söker Solid Försäkring i Helsingborg en Information Security Officer

Det här med försäkringar ska vara enkelt. Det är grunden till vårt koncept; ovanligt okrångliga försäkringar. Vi tycker att försäkringar ska vara enkla att förstå, enkla att teckna och inte minst anpassade efter bransch och behov. Vi ger dig en arbetsplats där engagemanget är stort och tempot högt. För att bygga en miljö där idéerna kan slå gnistor rekryterar vi nyfikna och drivna människor som vi uppmuntrar med ansvar och stor frihet. Vi jobbar aktivt med ledarskap, hållbarhet, jämställdhet och med tydliga värderingar som grund vågar vi testa nya vägar som leder till ännu bättre tjänster för våra kunder.

Som Information Security Officer hos Solid kommer du ha en viktig roll i att skapa en kultur av säkerhet samt att bygga vidare på och förbättra det systematiska arbetet med informationssäkerhet. Ditt arbete kommer att växla mellan strategiska perspektiv och operativa åtgärder såsom att leda eller delta i olika typer av projekt, stödja och utbilda verksamheten samt hålla sig uppdaterad om relevant lagstiftning och rådande hotbild.

Du kommer planera, leda och samordna den IKT-relaterade verksamheten hos Solid i samråd med CIO som du rapporterar till.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
- Ansvara för kravställning och uppföljning av systematiskt säkerhetsarbete med inriktning mot informationssäkerhet
- Omvärldsbevakning, analys av risker och hot samt utarbetandet och handlingsplaner inom ansvarsområdet
- Vidareutveckla och förbättra metoder och arbetssätt för informationssäkerhet, i form av bl.a. av styrdokument
- Leda och delta i olika projekt och utredningar inom informationssäkerhetsområdet samt arbeta med IKT-incidenter
- Stödja, råda och utbilda verksamheten inom informationssäkerhet samt klassning av information och IT-system
- Utföra kontroller m.m. i samband med upphandling av leverantörer och svara för kontinuerliga förvaltningsåtgärder kopplade till dessa under uppdragstiden

Kompetens- och utbildningskrav
- Utbildningskrav: relevant eftergymnasial utbildning
- Specifik inriktning: IT inriktning eller teknisk
- Erfarenhetskrav: Flerårig bred yrkeserfarenhet minst 5 år
- Teknisk kunskap och erfarenhet av IKT- och cybersäkerhetsarbete
- Mycket god förmåga till uttryck i tal och skrift på svenska
- God förmåga att förstå och komma till uttryck i tal och skrift på engelska

Du får möjlighet att arbeta i Sveriges först börsnoterade försäkringsbolag med ett stort fokus på hållbarhet och mångfald. Solid Försäkring erbjuder sina anställda förmåner inom bland annat friskvård & träning samt subventionerat lunch. Här värdesätts ditt engagemang, din personliga inställning och dina värderingar. Våra värderingar: Driven, Open, Innovative, Trustworthy genomsyrar både dig som anställd och våra affärer.

Ansökan
Denna rekrytering hanteras av Dreamwork för Solid Försäkrings räkning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Helsingborg. Tillträde till tjänsten är enligt överenskommelse.
Du söker tjänsten på www.dreamwork.se bifoga vänligen CV och personligt brev. Vi kommer att kalla till intervju löpande så sök gärna tjänsten så snart som möjligt. Vill du veta mer om tjänsten och bolaget är du välkommen att kontakta Christina Martinsson, ansvarig rekryterare på Dreamwork, christina.martinsson@dreamwork.se

Solid Försäkringsaktiebolag (publ.) (”Solid Försäkring”) är ett av de ledande nischförsäkringsbolagen i Norden inom sakförsäkringar och är sedan den 1 december 2021 noterat på Nasdaq Stockholm. Solid Försäkring har sedan starten 1993 huvudkontor i Helsingborg. Idag har vi 68 anställda och står under Finansinspektionens tillsyn.

Solid Försäkring säljer försäkringar inom segmenten Produkt, Trygghet och Assistans. Målgruppen för produkterna utgörs av privatpersoner som huvudsakligen köper försäkringarna via våra partners i samband med att de inhandlar en produkt eller tjänst.

Liknande jobb:

  • Gislaved
  • Heltid
  • Stockholm
  • Heltid
  • Stockholm
  • Heltid