Snabbfakta

    • Stockholm
    • Göteborg
    • Malmö
  • Heltid

Ansök senast: 2022-10-05

Hälsa och säkerhetschef Hus - Stockholm/ Göteborg/ Malmö

Publicerad 2022-09-13

Hälsa och säkerhetssupportens mål är att skapa de bästa förutsättningarna för att vi på Skanska ska nå vårt mål om säkra och hälsosamma arbetsplatser. Idag är vi ca 20 engagerade kollegor, spridda över landet som arbetar tillsammans med våra verksamheter och brinner för det vi gör.

Skanskas husverksamhet riktar in sig på nyproduktion och ombyggnation av bland annat sjukhus, kontor, industrier, skolor och bostäder, med ambitionen att vara en förebild gällande hållbart samhällsbyggande, säkerhet och lönsamhet.

Nu söker vi Hälsa och säkerhetschef till verksamhetsgren Hus med placering i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Vill du vara med och leda Skanskas resa mot säkra och hälsosamma arbetsplatser?

Sök och bli en del av vårt team inom Hälsa och Säkerhet!

Som hälsa och säkerhetschef är du medlem i den centrala supportens verksamhetsledning och en viktig länk mellan linje och support. Genom att ha örat mot rälsen förstår du verksamhetens behov och ser samtidigt synergier och möjlighet till samordning.

Tillsammans med ledningen för verksamhetsgren Hus leder du effektivt och systematiskt verksamhetens arbetsmiljöarbete inom hälsa och säkerhet. Till din hjälp har du bland annat hälsa och säkerhetschefer på varje region. Er roll är att driva/stödja arbetsmiljöarbetet både strategiskt och operativt. En annan del av rollen är att bidra i det viktiga utvecklingsarbete vi bedriver centralt.

Du utgår från något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Resor till andra orter där Skanska har verksamhet ingår i tjänsten.

Den vi söker!

Vi söker dig som är arbetsmiljöingenjör, har annan relevant akademisk utbildning, alternativt likvärdig erfarenhet samt minst 10 års arbetslivserfarenhet. Du har gedigen erfarenhet från såväl arbetsmiljöarbete som produktionsnära roller i en bransch där hälsa- och säkerhetsarbetet har hög prioritet. Du har hög kompetens inom och stort intresse för arbetsmiljöfrågorna, samt gärna någon spetskompetens.

Du som kommer lyckas i rollen har förmågan att sätta dig in i och förstå verksamhetens risker och möjligheter. Du har lätt för att hitta hur du bäst stöttar verksamheten i att skapa de bästa förutsättningarna för bra arbetsmiljöarbete.

Som person är du entusiasmerande, social och du trivs i mötet med andra människor. Kommunikation, både muntlig och skriftlig, är en av dina styrkor och du är road av att bygga nätverk och skapa nya kontakter. Du är duktig på och känner dig trygg med att hålla i möten och presentationer.

Tidigare erfarenhet av förändringsledning, ledningsgruppsarbete och personalledning är meriterande.

Vi behöver din ansökan senast 5 oktober!

Men vänta inte med att söka – vi arbetar med löpande urval. Du söker genom att bifoga ditt CV och ett personligt brev.

Har du några frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Bengt Staaff på 010- 448 12 33 eller Cecilia Björkryd på 010-448 13 97.

Välkommen till Skanska!

Liknande jobb: