Snabbfakta

  • Helsingborg

Ansök senast: 2024-03-10

Gruppchef Rörnät

Publicerad 2024-02-08

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste jobben som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag ca 250 medarbetare.

Till avdelning Rörnät med ansvar för avdelningens nystartade utredningsgrupp söker vi nu en gruppchef.

Avdelningen ansvarar för drift- och underhåll av ledningsnätet, nyanläggning och omläggning av serviser samt visst investeringsarbete som utförs i egen regi. Avdelningen ansvarar också för att bistå med teknisk support i projekt och utredningar samt för dokumentation och analys av driftstörningar. Vid behov arbetar personalen även åt andra avdelningar inom NSVA.

Avdelningen har ca 50 medarbetare placerade runt om i NSVA:s verksamhetsområde. Avdelningen är uppdelad i tre driftområden (Norr, Mitt och Söder) och en supportgrupp. Avdelningen har depåer med personalutrymmen och lager i Båstad, Örkelljunga, Helsingborg, Landskrona och Åstorp. Supportgruppen är lokaliserad på huvudkontoret i Helsingborg.

Avdelningen är på väg att skapa en ny utredningsgrupp med fokus på praktiska utredningar av bland annat driftsstörningar i fält. Gruppen kommer bestå av befintlig och kommande personal där rekrytering pågår och totalt utgöras av sex utredningstekniker. Gruppen tillsammans med gruppchefen kommer utgå från Rörnätsavdelningens depå i Helsingborg.

Som gruppchef svarar du till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp och arbetet med avdelningens strategiska och övergripande frågor. Utöver chefsuppdragen med tillhörande ansvar och uppgifter ingår det i rollen som ansvarig för utredningsteknikerna att planera deras arbete. Tillsammans med eller på uppdrag av VA-ingenjörer inom, men även utom avdelningen prioriteras vilka områden eller ledningssträckor för både Dricksvatten- Spillvatten- och Dagvattennätet som ska utredas.

Ett speciellt prioriterat område för NSVA är att fokuserat arbeta med att minska de vattenförluster som existerar i olika omfattning bland våra åtta NSVA-kommuner. Du kommer vara en viktig del i detta arbete.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter för rollen kan delas i två delar, en är kopplat till chefsuppdraget och andra till planeringsarbetet.

Arbetsuppgifter kopplat till chefsrollen:

 •          Verksamhetsansvar för ansvarsområdet

 •          Ansvar för framtagande av Affärsplaner, produktutvecklingsplaner, Budget och ekonomiska uppföljningar

 •          Personalansvar

 •          Arbetsmiljöansvar

 •          Ekonomiska ansvar

 •          Delta i upphandlingar för verksamheten

 •          Fakturahantering

Arbetsuppgifter kopplat till planeringsuppdraget:

 •          Planering, rapportering, uppföljning och dokumentation i och med digitala hjälpmedel.

 •          Samordna utbildning och inköp av läcksökningsutrustning för hela avdelningen Rörnät

 •          Internt samarbete med VA-ingenjörer och Specialister

 •          Utbyte med andra VA-bolag kring läcksökning och utredningsmetoder

 •          Omvärldsbevakning, utveckling och att testa ny teknik

 •          Övrigt förekommande arbetsuppgifter

Dina egenskaper

Du måste vara utåtriktad, coachande och kommunikativ. Du ska vara en engagerad person som prioriterar framdrift i uppdrag och utvecklings- och effektiviseringsfrågor inom ansvarsområdet men även för avdelningen i stort.

Som person är du ansvarstagande och beslutsfattande samt har mod att ifrågasätta etablerade arbetssätt. Du värdesätter ny teknik och ser det som en förutsättning för ett effektivt arbete.  

Det är viktigt att du har en hög samarbetsförmåga och är bra på att skapa och vårda relationer både internt och externt. Det är mycket viktigt att du kan se fördelarna med mångfald och ömsesidigt utbytande av kunskap. Att leva efter NSVAs värdeord, ansvar, kompetens och arbetsglädje är för dig en självklarhet och dina egenskaper gör att du är en bra representant för NSVA. För rätt person är utvecklingsmöjligheterna inom NSVA stora.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig arbetslivserfarenhet i chefs – och eller arbetsledande funktion samt relevant utbildning. Har du erfarenhet av drift- och underhållsarbete på VA-ledningsnät bedöms det meriterande. Du ska ha stabila kunskaper inom ekonomi, budget och uppföljningsarbete. Du som söker tjänsten ska kunna hantera olika IT-program samt ha en skicklig administrativ förmåga. Vidare bör du ha ett tekniskt intresse och en nyfikenhet kring att testa nya tekniker, utrustningar och metoder

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse, men gärna så fort som möjligt. Har du några frågor är du varmt välkommen att ringa till avdelningschef Sven-Inge Granlund, 010-490 97 01.

Ansökan

Skicka in din ansökan till NSVA via vår karriärsida senast den 2024-03-10. Vänligen bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du är lämplig för denna tjänst. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att höra från dig!

 

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-02-20
 • Uppsala
 • Örnsköldsvik
 • Heltid
 • Borlänge
 • Heltid