Snabbfakta

  • Linköping
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2024-02-25

Framtidens expert inom radar

Publicerad 2024-02-02

FOI-PERS-2024-105

Är du intresserad av att använda dina goda kunskaper i programmering och fysik för att utveckla ny teknik som stärker Sveriges försvar och säkerhet? Vill du arbeta med intressanta arbetsuppgifter och lära dig nya saker med målet att bli en expert inom radar? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!  

Om tjänsten

Du kommer att arbeta med fysikalisk modellering och programmering kopplat till radarsystem och radarvågors interaktion med omgivningen, samt med bearbetning av data från våra experimentella radarsystem. I arbetsuppgifterna ingår också identifiering av relevanta frågeställningar, skriftlig rapportering på svenska till våra uppdragsgivare och kan innehålla vetenskaplig publicering. Arbetsuppgifterna är varierande med fokus på teoretiskt utvecklingsarbete, men kan även innehålla praktiska moment som t.ex. deltagande vid prov och försök med experimentella radarsystem. Du kan på sikt även få andra arbetsuppgifter som innebär projektledning och direkta kontakter med våra uppdragsgivare.

Om enheten

FOI finns på fyra platser: Stockholm, Umeå, Grindsjön och Linköping. Du kommer att ingå i enheten Radarsystem som tillhör avdelningen Telekrig. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/telekrig.htmlSom del i ett team syftar arbetet ytterst till att bedöma nyttan som nya tekniker, metoder och produkter inom radarområdet kan ha för Sveriges försvar. Vi arbetar även med att bedöma konsekvensen av ny teknisk utveckling, t.ex. drönare och satelliter med radar.

Har du den kompetensprofil vi behöver? 

Vi söker dig som har:

 • en civilingenjörs- eller masterexamen med inriktning mot teknisk fysik, teknisk matematik, elektroteknik eller ett område som FOI bedömer som motsvarande,
 • goda och aktuella kunskaper i programmering och fysik,
 • god förmåga till framställning i tal och skrift på svenska och engelska,
 • några års arbetslivserfarenhet där du arbetat med fysikalisk modellering, programmering, signalbehandling eller andra arbetsuppgifter som FOI bedömer som likvärdiga.

Meriterande är:

 • kunskaper eller erfarenhet av radar,
 • erfarenhet av arbete med signalbehandling,
 • kunskaper om elektromagnetisk vågutbredning,
 • forskarutbildning.

Arbetet sker både individuellt och i grupp varför du behöver vara självgående, men också ha god samarbetsförmåga. Du har god analytisk förmåga och är resultatorienterad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 25 februari 2024!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Lantz. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-02-21
 • Kista
 • Stockholm
 • Heltid
Publicerad: 2024-02-16
 • Vellinge