Snabbfakta

    • Stockholm

Kategorier:

Ansök senast: 2024-11-08

Examensarbete - Ökad kundupplevelse och kundlojalitet

Publicerad 2024-09-09

Är du student och intresserad av att skriva examensarbete inom Kundlojalitet, Customer Experience (CX) och Marketing technology (Martech)? Som examensarbetare på Preem är du med och utvecklar ett unikt kundlojalitetkoncept utifrån den senaste tekniken.

Ämnesområde

Lojalitetsprogram för små och medelstora företag är en outforskad möjlighet, där många företag saknar en tydlig strategi för att bearbeta denna viktiga målgrupp. Preem har varit ledande inom detta område genom sina prisbelönta program, SÅIFA Rewards och Företag Plus, som lanserades för åtta år sedan. Nu genomgår Preem en digital transformation och ser ett behov av att uppdatera dessa program med hjälp av nya tekniska lösningar såsom en digital plattform, CRM-system och Marketing Automation-verktyg.

Examensarbetet syftar till att utvärdera kundbehoven och skapa en lojalitetsdrivande strategi med fokus på digitala möjligheter och förbättrad kundservice. Var med och besvara hur Preem kan öka kundupplevelsen och driva lojalitet för mindre och medelstora företag med ett program utifrån nya tekniska möjligheter och kartlagda kundbehov.

Syftesformulering 

Examensarbetet skall belysa effektiviteten i nuvarande program i förhållande till uppnådd lojalitet samt utifrån kundbehoven. Utifrån nuläget och kartlagda kundbehov skall ett förslag på ett uppdaterat program tas fram och utvärderas utifrån nya möjligheter, förutsättningar och kostnad.

Förslaget skall belysa hur denna målgrupp skall få en bättre kundupplevelse och därmed öka sin lojalitet till Preem. Vi specificerar examensarbetet tillsammans. 

Examensarbetet skall svara på följande frågeställningar

  • Hur ser kundbehoven och kundresan ut för olika segment?
  • Är våra nuvarande nivåer relevanta i nuvarande program komponenter och hur driver de lojalitet?
  • Är erbjudandena via partners relevanta? Finns andra partners som skulle vara intressanta? Hur upplever målgruppen kommunikationen?
  • Andra B2B program (inkl konkurrenters)– vad finns idag? Vad är relevant och intressant för Preem´s kunder?
  • Behov av nya komponenter - digitala tjänster skulle vara relevanta att erbjuda som är lojalitetsdrivande? Andra förmåner och erbjudanden? Serviceerbjudande som skulle göra skillnad?
  • Hur kan Preem väva in privatpersonen till programmen (chaufförer)?
  • Går det att harmonisera programmen (SÅIFA Rewards/Företag Plus)? Fördelar/nackdelar?
  • Hur skulle alternativt/alternativa program se ut – förslag till förändringar, nya komponenter och bearbetningsstrategier?
  • Övergripande förutsättningar och kostnadsdrivare för alternativt/alternativa program.

Omfattning

Motsvarande 30 hp (uppsats inom masterprogram).

Placering

Stockholm 

Startdatum

Under våren 2025, enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och goda utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar utifrån syftet att göra resan till en bättre framtid möjlig. Just nu genomgår vi den största omställningen i vår historia där det fossila successivt fasas ut och ersätts av förnybara alternativ. En omställning vi gör för att vi vill, kan och måste. Hos oss får du frihet under ansvar och uppmuntras att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten framåt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden

Ekonom – eller ingenjörs program med ett mastersprogram med inriktning strategisk marknad/kommunikation/affärsutveckling.

Är det här du

Vi söker examensarbetare som är Ansvarstagande, Nyskapande, Inkluderande som uppvisar potential till självledarskap. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för Preems verksamhet. Självklart delar du också våra gröna ambitioner. För när det kommer till kritan finns det ingen viktigare färdriktning än den som går mot ett mer hållbart samhälle.

Nästa steg

Om du har frågor om examensarbetet är du välkommen att kontakta Kerstin Elvegård, Chef Lojalitetsprogram, kerstin.elvegard@preem.se.

Om ni är två sökande som vill genomföra examensarbetet tillsammans ber vi att en av er söker men att ni i ansökan bifogar var sitt CV. Ett CV läggs till som vanligt och det andra laddar ni upp under "Övriga dokument".

Urval sker löpande under ansökningsperioden och examensarbetet kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt men senast ange sista ansökningsdag .

På grund av GDPR tar vi ej emot ansökningar via e-post.

Facklig kontaktperson finns här.

Varmt välkommen med din ansökan!


Liknande jobb:

Publicerad: 2024-08-22
  • Vellinge
Publicerad: 2024-07-11
  • Göteborg