Snabbfakta

    • Malmö
  • Heltid
  • Konsultuppdrag

Kategorier:

Ansök senast: 2024-10-27

Examensarbete inom Program ERTMS, Vi bygger framtidens järnväg

Publicerad 2024-10-14

Syftet är att undersöka hur tågoperatörer, resenärer samt blåljuspersonal påverkas både på kommunal, regionalt samt även nationell nivå vid större trafikstörningar/ avstängningar i Malmö och Lundregionen.

Frågeställning: Vilka påverkan kommer större och längre trafikavstängningar (järnväg) att ha i samband med införande av ERTMS i Malmöregionen.

Projekt Storstadsområde Malmö är ett av dem mest omfattande projekt inom Program ERTMS med geografisk utsträckning från Öresundsbron (brofästet), Kontinentalbanan, Öresundsbanan, Malmö C, Lund och Kävlinge. Detta är ett trafikkänsligt område då trafik till och från kontinenten passerar dessa stråk. I samband med införande av ERTMS kommer större entreprenadarbeten att startas år 2026 i olika etapper där efterarbeten kommer att pågå fram till 2035. De planerade entreprenadarbeten kommer att medföra mindre och större samt totalavstängningar vilket medför trafikstörningar i tågtrafiken.

Vilka påverkningar dessa avstängningar har önskas utredas och analyseras via detta examensarbete. I utredningen ska resenär perspektivet, tågoperatörer men även andra berörda parter tas med.

Du strukturerar ditt arbete självständigt och tar initiativ för att driva processer framåt. Du har förmåga att analysera resultat och förstå hur de påverkar helheten. Du samarbetar gärna med andra och har viljan att lära dig nya saker.

Du har en relevant högskoleutbildning. Du har goda kunskaper i svenska

Examensarbetet kan antingen vara 15 hp eller 30 hp och rapporten ska skrivas på svenska. Det är möjligt att genomföra det själv eller tillsammans med andra studenter. #examensarbete

Detta är en cv-fri rekrytering, dvs helt utan ansökningshandlingar, du söker genom att svara på några frågor. Vi vill däremot att du bifogar ett studieintyg. Om du planerar att genomföra examensarbetet tillsammans med en annan student är det fullt möjligt att söka tillsammans och gemensamt svara på frågorna. Som student har du möjlighet att formulera ett eget förslag på frågeställning i samband med att du skickar in din ansökan. Vi är öppna för att frågeställningen kan justeras senare utifrån synpunkter från till exempel lärosätet.

Liknande jobb:

  • Borlänge
  • Heltid
Publicerad: 2024-10-07
  • Ängelholm
  • Heltid