Snabbfakta

    • Göteborg
  • Rekrytering

Ansök senast: 2022-11-30

Etableringsledare IT, Västtrafik

Publicerad 2022-11-09

Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm? Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

IT-enheten på Västtrafik står inför en rad spännande utmaningar i och med att resandet ökar starkt. Du kommer att arbeta med trafiketableringar med fokus på att ta ansvar för och leda samt koordinera arbetet med IT:s åtaganden i trafiketableringarna. Arbetet kan också innefatta projektledning för projekt som berör IT i fordon. Du leder operativt såväl anställda som konsulter i bl.a. etableringarna för att uppnå uppsatta mål. I arbetet ingår också att bidra till att utveckla trafiketableringsprocessen och trafikavtalens tekniska bilaga. Du kommer även vara förvaltningsansvarig för underhållsprocesser, administrativa- och upphandlade tjänster kring trafiknära utrustning samt arbeta med leveransuppföljning med fokus på trafiknära utrustning.  I arbetet ingår även budget- och prognosarbete samt ekonomisk uppföljning inom ditt område.

kvalifikationer.

Du är en god kommunikatör som är analytisk, noggrann och strukturerad. Du är driven och tar eget ansvar, arbetar självständigt men gillar samtidigt att ha många kontaktytor samt arbeta i team. Du har förmåga att prioritera och hantera snabba omställningar samt leda personal. Att arbeta med ständiga förbättringar är självklart för dig. Arbetet kräver även affärsmässighet och god förståelse av avtalsfrågor. Du har jobbat med underhåll enligt ISO55000 eller liknande.

Du har relevant högskoleexamen eller lång erfarenhet av projektledning eller annan likvärdig arbetslivserfarenhet. Gärna även erfarenhet av kollektivtrafik samt fordonsteknik (buss). Ett extra plus om du har kunskap om logistik. Du har B-körkort. Utöver svenska behärska du även engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.  

ansvarsområde.

För att lyckas och trivas hos oss tror vi att du har förmågan att kommunicera och förklara olika lösningar på ett pedagogiskt sätt samtidigt som du förstår kunders och medarbetares olika behov. Du har lätt för att ta egna initiativ och trivs både med att arbeta i team och självständigt. Västtrafik präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet. 

På Västtrafik uppmuntrar vi till rörlighet inom organisationen så att vi kan bibehålla och utveckla den kompetens som finns hos oss. Har du engagemang och nyfikenhet för att prova något nytt och passar in på kompensprofilen så är du välkommen att söka.