Snabbfakta

  • Stockholm
 • Heltid
 • Rekrytering
 • Enligt överenskommelse

Ansök senast: 2024-04-23

Mechanical Lead Design Engineer till Excillum!

Publicerad 2024-02-23

Vill du arbeta med företaget bakom världens mest avancerade industriella röntgenkälla? Perfekt, då har du kommit rätt! Excillum grundades 2007 av forskare från Kungliga Tekniska högskolan (KTH) och är idag ledande inom området för avancerade röntgenkällor. Med tung patentskyddad forskning i botten har Excillum inte bara förflyttat fysikens gränser utan också byggt och levererat produkter som förändrat hur branscher som halvledar- batteri, elektroniktillverkning och forskning ser på röntgenkällor. Här får du arbeta i ett ödmjukt och hjälpsamt företagsklimat med stöttande och engagerade kollegor. Vi söker dig med mångårig erfarenhet av mekanikkonstruktion och som letar efter en utmanande men rolig teknisk utmaning i ett växande internationellt företag!

Om tjänsten

Excillum designar, utvecklar och tillverkar röntgenljuskällor som bland annat används för kvalitetssäkring inom halvledar-, elektronik- och batteritillverkning. Andra tillämpningar är för framtagande av nya läkemedel och möjliggörande av helt ny banbrytande forskning inom t.ex. biologi, medicin och materialvetenskap. Sedan starten 2007 har Excillum växt och är idag runt 80 medarbetare i Stockholm. Här blir du en del av ett växande internationellt företag med kunder över hela världen och du kommer att spela en viktigt roll i diskussioner och tekniska beslut, val av verktyg och utformning av arbetsprocesser - stort ansvar men också stort inflytande! Bolaget karaktäriseras av en stark ingenjörskultur och du samarbetar tätt tillsammans med experter inom exempelvis elektronik, mjukvara, systemingenjörer, forskare, produktion och sälj. Excillum har huvudkontor i Kista med både labb och produktion i huset vilket gör att du kommer att arbeta nära produkterna du utvecklar.

Arbetsuppgifter

Som mekanikkonstruktör tillhör du ett team om fem personer varav tre andra mekanikkonstruktörer och två elektronikingenjörer och förutom ditt närmsta team arbetar du även nära övriga funktioner inom bolaget. Detta är en roll där du förväntas vara drivande i tekniska beslut och vi ser det som viktigt med förståelsen för samarbetet mellan olika discipliner. Förutom att arbeta operativt med mekanikkonstruktionen är du ledande i konstruktionsgenomgångar, samarbetar med inköp för att hitta lämpliga leverantörer och bidrar i arbetet med att utveckla processer och arbetssätt. Du kommer även att hålla i granskningar, ta in krav från olika avdelningar och vara den sammanhållande länken mellan olika funktioner internt. Du gör även leverantörs- och kundbesök för att säkerställa samarbete med rätt leverantörer och för att skapa en bättre förståelse för kundernas krav och önskemål. I denna roll arbetar du med utveckling av avancerade produkter med ovanliga material och speciella konstruktioner vilket vi tror kommer vara både utmanade och utvecklande!

Vi söker dig som

I denna rekryteringsprocess kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och ditt intresse för tjänsten och Excillum som företag. Du är en person som motiveras av att arbeta med utveckling av komplexa produkter och som är självgående i ditt sätt att arbeta. Du delar gärna med dig av kunskap till ditt team och bidrar till att utveckla nya och mer effektiva sätt att arbeta.

Utöver det har du också…

 • En högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område
 • Mångårig arbetslivserfarenhet av mekanikkonstruktion och vana av att leda utvecklingsprojekt
 • Mycket goda kunskaper i 3D CAD-program, Excillum använder Creo
 • Mycket goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du har…

 • Erfarenhet av Creo Suite
 • Erfarenhet av högvakuumsystem
 • Kunskap inom simulering
 • Erfarenhet av Teamcenter
 • Kunskaper I svenska

Övrig information

 • Start: Omgående men med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Kista, Stockholm och möjlighet till visst distansarbete
 • Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och Excillums önskan är att alla frågor går till Academic Work
 • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryteringskonsult Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se
 • Vi arbetar med löpande urval, sök tjänsten så snart du kan om du är intresserad.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Information

Läs mer om Excillum på deras hemsida: https://www.excillum.com/

Liknande jobb: