Kategorier:

  • Övrigt

Ansök senast: 2021-03-15

Entreprenadrättsjurist till Svenska kraftnät

Publicerad 2021-01-14

Nu söker vi en erfaren entreprenadrättsjurist till nyinrättad tjänst på Svenska kraftnät och en unik möjlighet att delta i omfattande infrastrukturprojekt för Sverige. 

Svenska kraftnät har en central roll i Sveriges arbete för att uppnå energi- och klimatmålen. EU har satt målet att andelen förnybar energi inom EU ska vara minst 27 procent år 2030 och Sverige ska vara ledande i detta arbete. 

Just nu händer det mycket hos oss. Vi utvecklar och förnyar det svenska kraftöverföringssystemet för att möta framtidens behov på elmarknaden och krav på säkra, hållbara elleveranser. 

Anslutning av förnybara energikällor är en av anledningarna till att vi just nu förstärker och bygger ut hela stamnätet i Sverige. Många och mycket omfattande infrastrukturprojekt pågår redan nu, medan andra är planerade att starta de närmaste åren. 

Detta betyder att Svenska Kraftnät kommer att anställa fler kompetenta medarbetare som drivs av ett engagemang för vårt samhällsviktiga uppdrag.  

Nu söker vi en erfaren entreprenadrättsjurist till en nyinrättad tjänst och unik möjlighet att delta i dessa omfattande infrastrukturprojekt för Sverige. 

 

Om tjänsten

Syftet med den nyinrättade tjänsten är att stödja verksamheten, huvudsakligen infrastrukturprojekten och inköpsenheten med juridiska bedömningar inom entreprenadrättens område. Tjänsten tillhör enheten Juridik, som idag består av 19 personer och är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Du kommer att ha titeln verksjurist och rapportera till enhetschef för Juridik.  

 

Dina arbetsuppgifter

Rollen innebär att ge juridiskt stöd till verksamheten vid framtagande och efterlevnad av entreprenadavtal. Det innebär arbete med de entreprenadavtal som finns på marknaden, med anpassning av standardavtalen efter verksamhetens behov och förhandlingar. Arbetet sker nära både inköpsenheten och projektverksamheten.
 

Arbetet innefattar att stödja projektverksamheten när det gäller efterlevnad och tolkning av avtalen samt stödja i förhandlingar och tvister med entreprenörerna. Du kommer även att jobba med Svenska kraftnäts avtal med andra nätägare där bl a förutsättningarna för anläggningsprojekt anges. Arbetet kommer också att omfatta andra rättsområden, såsom förvaltningsrätt och upphandlingsjuridik. 

 

Din bakgrund

Personen vi söker skall ha;
-  Juris kandidat examen eller juristexamen, 
-  Minst sju års erfarenhet av juridiskt arbete från myndighet, advokatbyrå eller företag,
-  Kvalificerad erfarenhet av arbete med konsult- och entreprenadrätt, dvs ha  arbetat med AB-systemet och AMA-systemet, 
- Förmåga att  uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift. 

Det är meriterande om du också har; 
- Arbetat med offentlig upphandling,
- Arbetat med mät- och ersättningsregler, (MER),
- Arbetat med andra standardavtal för anläggningsprojekt, såsom FIDIC-avtalen. 

 

Dina personliga egenskaper

I rollen ingår att samverka med många olika delar av verksamheten inom Svenska kraftnät. Därför kommer stor vikt att läggas vid din samarbetsförmåga.  En förutsättning för att arbeta som verksjurist hos oss är att du har mycket hög integritet, är ansvarstagande och lösningsorienterad så att du kan leverera användbara råd samtidigt som du står upp för dina juridiska bedömningar. 

Det är ofta ett högt tempo och ibland snabba kast varför du också behöver ha förmåga att arbeta självständigt. 

 

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar vi med FAIRPLACE* har du frågor rörande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Lensmar-Friedman på tfn 076-000 25 55, mejl anna.lensmar-friedman@fairplace.se eller Lena Cardelius på lena.carderlius@fairplace.se. Du kan även kontakta rekryterande chef Jessica Karlberg Lagrelius, tel. nr. 072-502 27 88 Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se. 

 

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag är 11 januari 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

 

 

Liknande jobb

Publicerad: 2021-01-08
  • Stockholm
  • Heltid
Publicerad: 2020-12-17
  • Malmö
  • Deltid