Snabbfakta

    • Malmö

Ansök senast: 2024-02-25

Entreprenadchef större batterilager till Soltech

Publicerad 2023-12-26

Vi på Soltech Energy Solutions är en samhällsbyggare som driver den gröna omställningen av energisystemet med solenergi som plattform. Detta gör vi nationellt genom storskaliga nätanslutna markbaserade solcellsanläggningar, systemlösningar för energilager och s.k. hybridanläggningar som avlastar elnätet och bidrar till att lösa energi- och effektutmaningen. Vi är ett helägt dotterbolag inom Soltech-koncernen, en av de största spelarna på den svenska solenergimarknaden, och en trygg partner som med över 30 års erfarenhet i branschen vet hur man skapar hållbara, lönsamma och högkvalitativa energilösningar. Vi söker nu en erfaren entreprenadchef för Business Unit ESS (Energy Storage Solutions), en fristående resultatenhet som arbetar med våra systemlösningar för storskalig energilagring.

Om tjänsten

Du är en drivande kraft i fortsatt utveckling och satsning på energilager och bidrar till vår gröna vision. Som den med det övergripande entreprenadsansvaret för EPC ESS-projekt kommer du att leda och samordna arbetet för en handfull projektledare, vilket innebär ett helhetsansvar för projektportföljen inkl. tidplan, ekonomi, kvalitet och liknande. Som entreprenadchef ansvarar du också för arbetsmiljön och fungerar som ett operativt stöd för dina projektledare. I praktiken innebär det senare att du stödjer dem med löpande råd och rekommendationer avseende kommersiella och kontraktsmässiga frågor som påverkar projektverksamheten, samt säkerställer kontinuerlig förbättring. Du ser till så att dina medarbetare har den kompetens som behövs och får den utbildning som krävs för att utföra ett högkvalitativt arbete. Därtill driver du själv några EPC-projekt per år, liksom underhåller goda relationer med kunder och serviceleverantörer. Det faller på din lott att säkerställa att de upphandlade underleverantörerna uppfyller SES krav och utför sina uppdrag därefter. Du ingår i ett välmående och växande team som idag består av 10 medarbetare, och utgår från Stockholm, Göteborg, Jönköping eller Malmö. Resor i Sverige förekommer, varför du behöver ha ett svenskt B-körkort.

Vem är du?

För att passa i rollen tror vi att du har minst 3 års erfarenhet av ledarskap liksom en examen inom någon ingenjörsvetenskap såsom byggteknik, maskinteknik, energi eller ett relaterat område - alternativt har förvärvat dina tekniska kunskaper på annat sätt. Vi ser gärna att du har god erfarenhet av projektledning för bygg- och EPC-projekt, liksom av att leda en organisation och projektportfölj med avseende på mål, budget, prestanda och överensstämmelse. Kunskap om svensk byggnadslagstiftning såsom ABT06, ABU etc är ett stort plus, precis som erfarenhet av byggpraxis, planering, kontrakthantering, miljö- och säkerhetskrav och liknande är det. Du har ett stort driv och ett systematiskt arbetssätt, samt en stark vilja att leverera kvalitet inom angivna tidsramar. Vi blir mycket glada om du besitter utmärkta skriftliga och muntliga kommunikationsfärdigheter (svenska och engelska) samt har erfarenhet av hybrid- och flerfunktionella kontorsledningsmiljöer. Du har erfarenhet och vana av kundkontakter och av att bygga kundrelationer, samt en stark förmåga att kritiskt granska och analysera data. Som person drivs av att åstadkomma förändring, du trivs med ett högt tempo och har ett intresse för hållbarhetsfrågor och förnybar energi. Du är en stabil, strukturerad och uthållig ledare som värdesätter samarbete och har fokus på långsiktiga mål.

Om verksamheten

Vi har både ambition och potential att vara ledande på den nordiska solenergimarknaden samt att vara bäst på att utveckla och sälja avancerade produkter och tjänster till många olika typer kunder inom fastighets, bygg- och energibranschen. Soltech Energy Solutions arbetar med större solcellsanläggningar på tak, solcellsparker, batteriparker och hybridparker. Vi vet att det är ett lagarbete och hur viktigt ett gott samarbete är både för att kunna ge våra kunder bästa möjliga lösningar och service, men också för att vi skall ha roligt på jobbet! Soltech Energy Solutions är ett teknikdrivet tjänstemannaföretag bestående av duktiga ingenjörer, projektörer, projektledare, säljare m.m. och finns idag på orterna Stockholm, Jönköping, Göteborg, Falkenberg, Helsingborg och Malmö.

För mer information: https://soltechenergysolutions.se/

Urval och intervjuer sker löpande så sök redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-DW1 

 

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-02-16
  • Stockholm
  • Heltid