Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2022-11-30

Enhetschef inom Verksamhetsområde Logistik

Publicerad 2022-11-14

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en spännande tid där du som chef över enheten Metoder och Förvaltning blir en nyckelperson i att skapa en dynamisk organisation. Vi söker dig som är van att arbeta med förändringsledning, som trivs i roller som kräver samverkan och dialog och som vill ta dig an en ny spännande roll där du bidrar till att utveckla Sveriges försvar!

FMV:s verksamhetsområde Logistik ansvarar för att i nära samarbete med Försvarsmakten upphandla materiel och tjänster för Försvarsmaktens förmåga inom bland annat logistikstöd, personlig utrustning och fältförplägnadssystem. Aktuell enhet ansvarar för utveckling och förvaltning av arbetssätt, metoder och krav inom ILS (Integrated Logistics Support), systemsäkerhet och avveckling. Detta sker genom att bland annat genom stöd och rådgivning i tillämpning till exempel genom utarbetande av processbeskrivningar samt informationsplattformar, kompetensnätverk och forum. Enheten ansvarar även för att vidmakthålla verktyg och genomföra utbildningar.

Det vi levererar ska göra det möjligt för krigsförbanden att lösa sin uppgift i fred, kris och krig – nu och i framtiden!

Arbetsuppgifter

Rollen som chef för enheten Metoder och Förvaltning är en varierad roll med många kontaktytor. Din huvuduppgift är att leda enheten, som består av 15 medarbetare. Som chef företräder du FMV:s vision, mål och värdegrund. Du har verksamhets-, arbetsgivar- och ekonomiskt ansvar samt i det är du dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal. I ansvaret ligger att utveckla och utöva ett gott ledarskap enligt FMV:s ledarskaps principer; Föregå med gott exempel, Förtroende, Öppenhet och Resultat. Du arbetar i enlighet med gällande regelverk och riktlinjer inom dina ansvarsområden och arbetar mot de mål som är uppsatta inom respektive område.

I rollen rapporterar du till avdelningschefen för Verksamhetsstöd och ingår i dennes ledningsgrupp. Tillsammans med dina chefskollegor skapar du stabilitet och utvecklar verksamheten bland annat genom att utarbeta och införa gemensamma rutiner och arbetssätt, verka för en framåtriktad förändringskultur samt skapar långsiktiga förutsättningar och god arbetsmiljö.

Vi söker dig som

Har akademisk utbildning alternativt motsvarande utbildning/kompetens som FMV bedömer som likvärdig. Ledarskapsutbildning, tex FMVs chefskandidatprogram eller projektledarutbildning ses som meriterande. Du har erfarenhet från en arbetsledande roll, tex. som projektledare, i en komplex verksamhet som krävt omfattande samordning, planering och uppföljning. Du har erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsledning, gärna med fokus på digitalisering ur ett verksamhetsperspektiv. Vi ser positivt på om du har erfarenhet från FMV eller övriga försvarssektorn. Kunskaper i budgetering och ekonomiuppföljning är meriterande liksom kunskaper om processer, styrning och arbetssätt inom statsförvaltningen. Har du kunskap om försvarslogistik är du självklart särskilt intressant för oss. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Ditt ledarskap är aktivt, närvarande och tydligt och du skapar förtroende genom att vara lyhörd, trygg och kommunikativ. Din förmåga att strukturera, effektivisera och prioritera är mycket god och du drivs av att skapa och utveckla väl fungerande processer och rutiner. Du har lätt för att skapa dig en helhetsförståelse av verksamheten och har ekonomisk medvetenhet samt strategisk förmåga. Vi söker dig som är mål- och resultatorienterad men som fortsatt är uthållig. Då rollen innebär stora kontaktytor och många intressenter är förmåga att samarbeta och utbyta kunskap och erfarenheter viktiga för att lyckas och trivas i tjänsten. Vidare är du en modig och stabil person som vågar ta ställning och har förmågan att tydliggöra mål och ramar för att skapa de bästa förutsättningar för dina medarbetare.

I den här rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vad vi kan erbjuda dig?

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, träning och kompetensutveckling. Din arbetsplats är vid Gärdet i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Du söker tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska senast den 30 nov 2022.

Våra fackliga företrädare är SACO Per Andersson och Eddie Isaksson, OFR/S Peter Boström och Madeleine Lithander, OFR/O Paul Sandin och Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Magnusson på Jefferson Wells, 076-780 68 64.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-22
  • Hallstahammar
  • Heltid
Publicerad: 2022-11-17
  • Karlsborg
  • Skövde