Snabbfakta

    • Tranemo
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2024-08-13

Enhetschef gata/ park och fordon

Publicerad 2024-07-01

Arbetsplatsen

 

Vi omorganiserar inom verksamhet Infrastruktur och söker nu en engagerad enhetschef till vår nya enhet Gata/Park och Fordon som ska leda och utveckla våra parker, GC-vägar, gator och allmänna platser.

Som enhetschef Gata/Park och Fordon kommer du att spela en nyckelroll i vår ambition att skapa attraktiva, hållbara och levande utomhusmiljöer för våra invånare och besökare.

I Tranemo kommun känner du dig välkommen. Här verkar vi för en stark känsla av samhörighet och uppmuntrar dig som anställd att ha inflytande och delaktighet i utvecklingsarbetet av våra verksamheter. Vi utgår från ett tydligt hållbarhetsperspektiv där vi som arbetsgivare satsar på bra arbetsvillkor, ett gott ledarskap och utgår från en tydlig värdegrund; Vår verksamhet ska vara tillgänglig för alla, alla ska bli bemötta på ett positivt och professionellt sätt, vi levererar tjänster med god service och hög kvalitet och alla vi möter ska känna att de blir lyssnade på.
Vi lever i en föränderlig tid och söker därför efter kompetenta och engagerade medarbetare som vill vara med och bygga framtidens Tranemo.

Tranemo kommun – Närheten till varandra bygger relationer för framtiden.


Arbetsuppgifter

• Planera, utveckla och förvalta våra parker, grönområden och offentliga platser.
• Initiera och driva pågående och kommande underhålls- och investeringsprojekt inom platsutveckling, parker och gata.
• Samordna med olika avdelningar och intressenter för att säkerställa att projekt och utvecklingsplaner uppfyller uppsatta mål.
• Ansvara för drift och underhåll av kommunens gator, gång- och cykelvägar, torg, parker, lekplatser och badplatser. Enheten kommer på uppdrag att utföra visst arbete i skogen.
• Utveckla strategier för att öka användningen av kommunens parker och grönområden.
• Kommunicera med allmänheten och representera kommunen i frågor som rör parker, gator och offentlig platsutveckling.

Delar av kommunens grönyteskötsel sköts idag av upphandlad entreprenör.
Vidare kommer du också att ansvara för kommunens nystartade fordonsenhet som ansvarar för kommunens samtliga fordon med avseende på inköp, avyttring, service och uthyrning till kommunens övriga verksamheter. Ett stort fokus för fordonsenheten är att se till att kommunens fordonsflotta blir fossilbränslefri.
Du har verksamhet-, budget- och personalansvar över ett antal Gata/Park-arbetare samt fordonssamordnare. Då enheten är nybildad kommer du få stora möjligheter att, tillsammans med medarbetare och övriga chefer inom Infrastruktur, forma verksamheten.
Du rapporterar till verksamhetschef Infrastruktur och ingår i dennes ledningsgrupp tillsammans med enhetschef Avfall, enhetschef VA samt Hälsa, miljö och säkerhetshandläggare.

Infrastruktur är en del av Samhällssektionen som är hjärtat i vår kommun och en central aktör i arbetet för en hållbar samhällsutveckling. Utöver infrastruktur arbetar vi med samhällsplanering, kultur, fritid, fastighet och kost, och våra medarbetare är specialister inom sina områden. Tillsammans strävar vi efter att skapa en harmonisk och funktionell miljö för alla våra invånare.

En härlig samling av kompetenta och engagerade kollegor. Vi tror på samarbete och kunskapsutbyte för att nå våra gemensamma mål. Här finns talangfulla och inspirerande medarbetare, vilket skapar en dynamisk arbetsmiljö. Vi värdesätter öppenhet, kreativitet och en positiv inställning, och vi stöttar varandra i att hitta innovativa lösningar på komplexa problem.

Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Ingen erfarenhet krävs. Vi söker dig som har intresse och erfarenhet av gatufrågor, parkförvaltning och platsutveckling. Du är prestigelös i ditt ledarskap och ser vikten av samarbete och delaktighet för att nå helheten.

Kravprofil:
- relevant utbildning inom områdena park och gata eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
- erfarenhet av platsutveckling, projektledning och parkförvaltning.
- tidigare chefserfarenhet med verksamhets-, budget- och personalansvar.
Meriterande:
- erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation.
- erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete.
Som person och ledare:
- skapar du delaktighet och engagemang genom tillitsbaserat ledarskap.
- tar du initiativ och har god förmåga att driva projekt effektivt
- är du strukturerad, noggrann och lösningsorienterad
- skapar du goda relationer och samarbeten med förtroende.

Du har B-körkort (helst manuell växellåda).
Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper och din förmåga att utveckla- och samverka tillsammans med chefer och medarbetare.

Vi skickar med några frågor som du som är intresserad kan fundera över:
- Vad inspirerar dig mest i arbetet du söker?
- Hur ser du på samarbetet mellan olika verksamhetsområden för att uppnå en hållbar utveckling?
- Har du idéer för att förbättra en kommun och göra den attraktiv?
- Hur hanterar du utmaningar och förändringar i ditt arbete?

Intervjuer kommer genomföras måndag 19/8, tisdag 20/8, onsdag 21/8 och förmiddag 22/8 med reservdatum måndag 26/8 och tisdag 27/8.

Välkommen att söka tjänsten som enhetschef Gata/Park och Fordon i Tranemo kommun!


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.
Antal platser: 1


Andra uppgifter

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Enligt lag så är det krav att begära ut belastningsregister vid anställning inom skola/förskola och funktionshinder. Inför anställning är vi skyldiga att begära in ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2024-08-13
Arbetsgivarens referensnummer: C200760

Upplysningar

Henrik Johansson
Verksamhetschef
0325576165
henrik.johansson@tranemo.se

Facklig företrädare nås via växel
0325-576000

Fler jobb från Tranemo Kommun:

Liknande jobb:

  • Örebro
  • Boden
  • Heltid
Publicerad: 2024-06-23
  • Uddevalla