Snabbfakta

    • Kista
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2024-11-04

Elektronikkonstruktör

Publicerad 2024-10-04

Vi söker en elektronikkonstruktör till Air Target med mycket bred teknisk kompetens. Som elektronikkonstruktör hos oss kommer du arbeta från koncept och design till produktion och leverans tillsammans med utvecklingschefen, vår andra elektronik-/mekanikkonstruktör samt övriga kollegor på Air Target.

Air Target Sweden AB utvecklar, tillverkar och säljer träningsutrustning för skjutträning. Företaget grundades 1956 och är en global leverantör inom försvarsindustri i mer än 30 länder. På Air Target tar vi fram kundanpassade produkter och optimerar befintliga system, här kommer du vara en nyckel i att få detta att hända.

Befattningsbeskrivning

Du kommer som elektronikkonstruktör tillsammans med chefsingenjören vara kärnan i det praktiska konstruktionsarbetet. Det ni utvecklar kommer du även vara med i att tillverka. I vissa fall kanske du intar en mer hjälpande och stödjande roll mot produktionen, allt från fall till fall. Du kommer att utveckla och implementera tekniska lösningar som möter den tekniska kravspecifikationen som du varit delaktig i att tolka tillsammans med utvecklingschefen. Du kommer att vara en nyckelspelare i hela konstruktionsarbetet från idé till färdig produkt; allt från att förstå kundens behov, beräkna, konstruera, bygga, testa, utvärdera (både på labb och ute hos kunden). Resor till världens alla hörn kommer att vara en naturlig del i jobbet. Det är hos kunden som vi validerar produkten.

Dina egenskaper och färdigheter

Vi ser att du har minst fyra års utbildning inom elektronik eller motsvarande kunskapsnivå. Du är en problemlösare och har en analytisk förmåga. Du arbetar självständigt och är van att driva ditt eget arbete framåt. Att få arbeta praktiskt i produktion och ute på fält hos kund ser du som extra roligt.

Det tekniska detaljarbete som du tillsammans med utvecklingschefen kommer att arbete inom är brett. Det är det som gör detta arbete otroligt roligt, spännande och utmanande på samma gång. Du har utbildning/erfarenheter och kunskap inom nedan teknikområden:

  • Elektronikdesign (inbyggda system, digital, firmware, C).
  • Analog design (nära sensorer).
  • Mekanikdesign.
  • Jobba med algoritmer för att ta signaler från sensorer till det mätvärde man är ute efter (till exempel avstånd och riktning).
  • Applikations/presentation/GUI programmering (implementerat/portat algoritmer från matlab).
  • Akustisk (specifikt område, ej audio eller buller reducering eller liknande).

Övrigt

Placeringsort: Kista
Språk: Svenska och engelska; mycket goda kunskaper i tal och skrift.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, start omgående eller enligt överenskommelse.

Air Target erbjuder en familjär arbetsplats där vi hjälper varandra och gör allt för våra kunder. Entreprenörskap genomsyrar allt vi gör. Air Target värnar om din hälsa och vi har därför bra friskvårdsförmåner. Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team och tillsammans driva tekniska framsteg och framgång. Har du dessa kompetenser och tror på din förmåga att leverera fina tekniska lösningar, tveka inte att höra av dig till helena.carell@airtarget.se.

Liknande jobb: