Snabbfakta

  • Umeå

Ansök senast: 2022-12-31

Ekonomisk och teknisk optimering av olika avspänningsstolpar på regionnät, Examensarbete

Publicerad 2022-11-01

Om tjänsten


Power Climate Smarter living – det är vårt syfte. Vi är på jakt efter talangfulla studenter som vill hjälpa oss på vår resa mot ett fossilfritt liv. Genom att skriva ett examensarbete på Vattenfall får du en unik möjlighet att bidra till vårt syfte. Det enda vi begär av dig är att du frigör dina superkrafter och delar din energi med oss.

 

Om examensarbetet

Planeringsingenjör på Eldistribution är du i mitten av den gröna omställningen och möjliggör nya uttagskunder, reinvesterar befintligt elnät för att öka effektuttag och skapa förutsättningar för smarta och leveranssäkra nät. Du har en central roll inom projekten och presenterar lösningsalternativ för de tekniska lösningarna.

Samhällssynen är tydlig, samtliga vill ha ett felfritt elnät och hela vårt samhälle omfattas av elektricitet. Därmed är det av yttersta vikt att kunna både driva och underhålla våra elnät utan avbrott. Ett sätt att kunna underhålla stationer och ledningar utan avbrott är arbetsmetoden ”AMS” (arbete med spänning).

Med ovanstående motivering tror Eldistribution att något så enkelt som stolpbyte av befintliga avspänningsstolpar i trä till det mer moderna komposit skulle möjliggöra AMS, och därmed ha färre avbrott och därmed göra en kostnadseffektivare-, och säkrare verksamhet.

 

Mål/Syfte:

Målet med uppsatsen är att skapa ett projekt, och bättre förståelse om hur stolpbyte av befintliga avspänningsstolpar i trä till det mer moderna komposit skulle möjliggöra AMS och hur detta skulle ställa sig kostnadsmässigt.

Detta uppdrag är för 1 eller 2 student


Din bakgrund


Din profil

Vi letar efter student/studenter som vill arbeta mot ett fossilfritt liv inom en generation och som snart tar examen från dina akademiska studier. Du är även någon som identifierar dig med våra principer: Aktiv, Öppen, Positiv och Säkerhet

 • Utbildning – Högskoleingenjör Energiteknik
 • Omfattning – 15 HP
 • språkkunskaper - Svenska

Mer information


 • Uppdraget startar: 2023-03-16 eller vid överenskommelse
 • Placeringsort: Luleå/Umeå
 • Sista ansökningsdag är 2022-12-04.
 • Kontaktperson och handledare på Vattenfall: Victor Andersson, Victor.Andersson@vattenfall.com

Om oss


Vi på vattenfall har bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. För att lyckas måste vi, som ett av Europas största energibolag, först bli helt fossilfria själva. Men det räcker inte. För att bidra till ett fossilfritt samhälle måste vi göra mer än att enbart fokusera på hållbar energiproduktion.

För vi är övertygade om att om vi ska göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation måste vi nämligen se på utmaningen ur ett bredare perspektiv än att enbart producera energi på ett hållbart sätt.

Följ med oss på vägen mot ett fossilfritt liv.

 

Vill du veta mer om oss? Besök www.vattenfall.se

Eftersom Vattenfall är en del av den svenska kritiska infrastrukturen är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Det innebär, om denna position är säkerhetsklassad, att slutkandidaterna kan vara föremål för en särskild säkerhetsprövning som är i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-20
 • Trollhättan
Publicerad: 2022-11-22
 • Malmö
 • Heltid
 • Södertälje
 • Heltid