Snabbfakta

    • Malmö

Kategorier:

  • Elkraft och energi
  • Produktion och processteknik

Ansök senast: 2022-03-13

Drifttekniker (skift)

Publicerad 2022-01-12

Malmö | Tillsvidare

 

E.ON är ett energibolag med hjärtat i hållbarhet. Vi verkar på en marknad i ständig förändring där ett nytt energilandskap växer fram och efterfrågan på förnybar energi ökar. Vi är med och driver omställningen, vi förnyar Sverige och vi vill att vår omtanke om framtiden genomsyrar allt vi gör.
 

Om tjänsten

Driftenheten inom Produktion Malmö ansvarar för drift, optimering och övervakning av anläggningar för produktion av värme, el och kyla. Tyngdpunkten i verksamheten ligger i fjärrvärmenätet i Malmö, driften av det biogaseldade fjärrvärmeverket Heleneholmsverket och biobränsleeldade Flintrännan, samt att köra så kallade spets- och reservanläggningar. Med den spännvidd av nya och gamla anläggningar för både bas-, spets- och reservproduktion som ryms inom vårt ansvar, samt att vi genomför stora investeringar i våra anläggningar finns det stora möjligheter att erbjuda både varierande och intressanta arbetsuppgifter.

I din tjänst som Drifttekniker kommer du, under ledning av din skiftchef och tillsammans med kollegorna i skiftlaget främst arbeta med drift & optimering av våra produktionsanläggningar. I rollen ingår att starta och stoppa pannor samt arbeta med tillsyn så som exempelvis rondering.

Hos oss finns ingen vanlig dag. Vi arbetar dygnet runt, året runt med att övervaka våra många anläggningar och nät, både från kontrollrummet och på plats. Utöver det ingår bland annat att driftoptimera, hantera larm, göra felsökningar och uppdatera våra ritningar och rutiner – alltid med säkerheten och kunden i fokus!

Arbetet bedrivs normalt som kontinuerlig skiftgång, som även inkluderar dagtidsveckor.
 

Vem är det vi hoppas vill bli vår nya kollega?

Vi söker dig som tycker om att arbeta med problemlösning och att anta unika utmaningar i vardagen. För att lyckas och utvecklas i rollen har du förmodligen en utbildning till drifttekniker, driftingenjör eller sjöingenjör, eller så har du skaffat dig dessa kunskaper genom annan erfarenhet. Om du har en bakgrund inom fjärrvärmeproduktion från fastbränsleanläggningar eller fjärrkyla så blir vi lite extra nyfikna på dig.

Vidare ser vi gärna att du är nyfiken, är ansvarsfull och gillar att arbeta med förbättringsarbete. Du är bekväm med att arbeta självständigt likaså som du är en genuin lagspelare. Då vi sätter Safety First så tror vi att det är en självklarhet att du arbetar för din och andras säkerhet. Till din hjälp har du en otroligt kunnig organisation och hängivna kollegor som kommer att stötta dig i din vardag.

Du kommer främst att arbeta på Heleneholmsverket i Malmö. Det ingår även rondering på våra andra anläggningar inom staden, vilket förutsätter att du innehar körkort.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

Välkommen att söka och var med oss på vägen mot ett hållbart samhälle! Sista ansökningsdatum är den 27 januari och intervjuer kommer att inledas därefter.
 

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef:
Rikard Nilsson, +46 702 719678


För fackliga frågor, vänligen kontakta: 
Mats Ekblom, Unionen, +46 705 259188 
Carl-Johan Johansson, Akademikerna, +46 702 163611 
Michael Andersson, Ledarna, +46 705 250129 
Mats Lundberg, SEKO +46 730 499778  

 

E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. 75.000 medarbetare i 15 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra affärsområden för smarta nät och kundlösningar.

Liknande jobb