Snabbfakta

  • Stockholm
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2024-04-21

Driftingenjör

Publicerad 2024-04-02

Om arbetsplatsen

Vill du jobba för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad? Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag som varje dag tar ansvar för stockholmarnas och miljöns bästa i allt vi gör, både nu och för kommande generationer. Tillsammans arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

På enheten drift- och underhåll är vi 60 medarbetare med en uppdelning i tre team: underhåll, miljö, kvalitet och utveckling samt drift och planering. Vi ansvarar för drift och underhåll av vatten- och avloppsledningsnätet i Stockholm och Huddinge och säkerställer att rent dricksvatten når våra kunder och att avloppsvatten avleds och hanteras. Vi arbetar även aktivt med att förnya och utveckla ledningsnätet i nära samarbete med andra funktioner på bolaget.

Arbetsuppgifter

Driftingenjören ingår i det nybildade teamet drift och planering som består av 5 medarbetare där arbetet leds av en teamledare. Rollen som driftingenjör är ny för enheten och teamet så det finns stora möjligheter att forma och bygga upp samarbeten och metoder inom uppdraget. Som driftingenjör kommer du säkerställa att anläggningen uppfyller krävd funktion genom uppbyggnad av mätning och analysering av mätdata. Inför större planerade leveransavbrott kommer du säkerställa en driftsäkerhet med minimal kundpåverkan

Som driftingenjör förväntas du säkerställa:

 • Anläggningens funktion genom mätning som möjliggör rätt prioritering för underhåll och förnyelse
 • Att enheten har rätt anläggningsövervakning för att upprätthålla leverans av vattentjänster
 • Att driftavbrott och kapacitetsbegränsningar inte orsakar oönskad effekt på leveransförmågan

Du kommer även vara kravställare vid ut- och ombyggnad av teknikanläggningar där du är med i hela processen ifrån beställning till förvaltning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en teknisk ingenjörsexamen med minst 180 högskolepoäng inom ett för rollen relevant område. Du har erfarenhet som driftingenjör och har minst en 3 årig yrkeserfarenhet ifrån en underhålls- och VA-verksamhet. Du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. En god IT och datavana och B-körkort är också krav för rollen. Erfarenheter av GIS-data och kartunderlag är meriterande. Innehar du en underhållsutbildning är detta också meriterande.

Personliga förmågor

Som person är du noggrann, organiserad och har en positiv lösningsfokuserad inställning. Du strävar ständigt efter att hitta effektiva och hållbara lösningar som leder till kontinuerlig utveckling, både för dig själv och för verksamheten. Då rollen förutsätter mycket samverkan ser vi att du har förmåga till socialt samspel och samarbete. Vi ser gärna att du har en god förmåga att se samband och förbättringsmöjligheter och att du är strukturerad och kan se helheten. Vi söker en person som är öppen och nyfiken på att lära. Dagligen behöver du våga ta ansvar och bidra till vårt ständiga förbättringsarbete.

Övrigt

För att matchningen oss emellan ska bli så bra som möjligt har vi valt att jobba med rekryteringstester i vår urvalsprocess.

Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande fördelar.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Läs mer om oss på vår hemsida svoa.se/jobb.

Då vi är en arbetsgivare som värnar om och strävar efter en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och vår samhällsviktiga funktion, kommer du som slutkandidat att genomföra ett drogtest hos vår hälsopartner.

Liknande jobb:

 • Oskarshamn
 • Heltid
Publicerad: 2024-03-27
 • Göteborg
Publicerad: 2024-03-12
 • Lysekil