Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2023-03-22

Dokumentstrateg

Publicerad 2023-03-01

Är du en driven dokumentstrateg och har erfarenhet av att arbeta med utvecklingsarbete? Är du strukturerad och har förmåga att själv ta ansvar för dina arbetsuppgifter? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som myndighetens dokumentstrateg har du en strategisk roll där du ansvarar för att utveckla och samordna arbetsprocesser. Inledningsvis ligger utmaningen i att skapa sig en övergripande förståelse av vår verksamhet och utifrån denna förståelse kommer du att ansvara för att utveckla samt se över informationsprocesser som tillgodoser både interna och externa behov och som ger ett effektivt och strukturerat dokumentflöde.

Du arbetar proaktivt med att utveckla, kvalitetssäkra och samordna arbetsprocesser samt implementera nya arbetssätt i verksamheten, detta kan ske i projektform. Du tar också ansvar för att planera och följa upp verksamhetens processer. Du deltar i arbetet kring styrningar och stöd inom informationsförvaltningsområdet, d.v.s. utifrån lag och förordning implementera hur myndigheten arbetar med frågor avseende informationshantering.

Tjänsten är placerad på Gärdet i Stockholm.

Vi söker dig som
Har högskoleutbildning inom arkiv- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har minst några års aktuell erfarenhet av att jobba som registrator eller arbete med dokumentering av handlingar.
Det är meriterande att ha arbetat med förvaltning av diarieföringssystem och processer. Det är meriterande om du har bred kunskap inom regelverk och principer inom området. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet och/eller kunskap av offentlighets- och sekretesslagen, förvaltningslagen och arkivlagen. God kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift är ett måste.

Du har en god förmåga att växla mellan operativt och strategiskt arbete och är van vid att självständigt prioritera arbetsuppgifter. Du har stor vana av att jobba med diarieföring och gärna även ett arkivsystem samt har mycket god datavana. Du vill arbeta för en hög tillgänglighet, korta handläggningstider och god kvalitet. Du är flexibel och trivs med omväxlande arbetsuppgifter i en föränderlig miljö.
Du tar ett aktivt ansvar för ditt lärande och samtidigt delar med dig av kunskaper och erfarenheter för att öka kompetensen i organisationen. Du är lösningsorienterad, noggrann och strukturerad. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga, lätt för att kommunicera och skapa goda relationer. Du ska även vara serviceinriktad där du är tillmötesgående och uppmärksam i ditt bemötande och anstränger dig för att leverera lösningar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Till enheten Registraturen, som är en del av avdelning för Informationsförvaltning, behöver vi nu förstärkning av en dokumentstrateg till vårt team i Stockholm. Registraturen ansvarar för att inom sitt verksamhetsområde möjliggöra för myndigheten att bedriva sin verksamhet i enlighet med lagar, förordningar, interna regler och mål som gäller. Registraturen ansvarar även för styrning och uppföljning av att FMV ur ett myndighetsperspektiv tillgodoser krav på registrering och diarieföring. Enheten består av funktionerna registratur samt anbudskontor.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är Lena Sköld Gunnarsson (OFR/S), Peter Andersson (SEKO), Lars Mörrby (OFR/O) och Elisabeth From (Saco-S). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa eller maila enhetschef Marie Näslund, 08-782 45 10 eller marie.naslund@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2023-03-22.

Välkommen med din ansökan!

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-03-08
  • Gothenburg
  • Skellefteå
  • Heltid