Snabbfakta

  • Luleå
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2024-02-29

Chef till enhet Projektstyrning, Norrbotniabanan

Publicerad 2024-02-08

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef till Projektstyrning i Norrbotniabanan.

Som chef på Norrbotniabanan och Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Norrbotniabanan är inne i en spännande utveckling och behöver nu engagerade, pålitliga och modiga ledare som vill vara med och bidra till att skapa framtidens resa! Tillsammans bygger vi Norrbotniabanan mellan Umeå och Luleå. En järnväg för snabbare, säkrare och mer miljövänliga resor och transporter.

Som chef för delen Projektstyrning ansvar du för att arbetet sker på ett effektivt och välstrukturerat sätt. Du kommer ansvara för övergripande funktioner som behövs under hela projekttiden och även ansvara för tidsbegränsade samordnings- och utvecklingsprojekt som implementeras övergripande eller i specifika delar av projektet. Tjänsten omfattar även strategiskt arbete där du är leder gruppen för krav- och ändringshantering samt är sammankallande för Norrbotniabanans operativa ledningsgrupp. Du kommer ingå i Norrbotniabanans ledningsgrupp och ha personalansvar för cirka 10 medarbetare. Enheten har ytterligare ca 20 projektmedarbetare som tillhör andra delar av Trafikverket som du arbetsleder själv eller genom funktionsledare.

Jag som blir din chef heter Lars Bergdahl och som ledare drivs jag av att nå resultat. För mig är det viktigt att både ge och ta ansvar genom ett motivationsinspirerande ledarskap. För mig är det viktigt att alla projektmedarbetare jobbar mot samma mål, mår bra och att det finns en sammanhållning i gruppen. Då levererar vi tillsammans!

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som

 • har examen som civilingenjör
 • har minst två års aktuell och relevant chefserfarenhet inom infrastruktur där du haft ansvar för verksamhet, budget och personal
 • har körkort för personbil
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har flera års erfarenhet av arbete med drift- och underhållsfrågor av infrastruktur
 • har erfarenhet av en ledande roll i större infrastrukturprojekt
 • har erfarenhet av arbete med krav och regelverk
 • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Inledande intervjuer sker via skype.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år. Placeringsort för tjänsten är Luleå.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

 • Borlänge
 • Heltid