Snabbfakta

    • Malmö

Ansök senast: 2024-08-24

ABB Advant Specialist / Automationsspecialist

Publicerad 2024-05-26

ABB Advant Specialist / Automationsspecialist till Malmö

Vill du vara med och påverka omvandlingen av samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid? Då kan rollen som automationsspecialist vara något för dig! På ABB får du chansen att göra just detta samtidigt som du arbetar i ett bolag som värnar som sina medarbetare och erbjuder dig unika möjligheter.

Tjänsten utgår i första hand från Malmö, men du kan också utgå från Stockholm, Göteborg eller Västerås.

Vi erbjuder
Som automationsspecialist hos oss blir du en del av Energy Industries projektverksamhet i Sverige som fortsätter växa. Divisionen ingår i affärsområdet Process Automation som levererar kompletta lösningar inom Digitalisering, Elektrifiering och Automation till kunder inom främst förnybar energi, värme-, vatten- och kärnkraft samt läkemedel-, livsmedel och kemiindustrin i Sverige. 

Du får arbeta i projekt med hög automationsteknisk komplexitet och ständigt utvecklas i ditt arbete tillsammans med extremt kunniga och engagerade kollegor. Erfarenhet och kunskapsdelning är en stor del av vår kultur.

ABB erbjuder goda utbildnings- och karriärmöjligheter. Som en del av ABB får du möjlighet till flexibelt arbete med frihet att välja bäst lämpad arbetsplats. Utöver detta erbjuder vi bland annat friskvårdsbidrag, idrottsaktiviteter, extra föräldralön, hälsoundersökning, arbetstidsförkortning samt förmånsportal Benify med privata rabatter och erbjudanden.  

Vad har Magnus Ström, Head of Engineering, att säga om tjänsten och företaget?

"Genom en stark gemenskap, öppenhet, bra kommunikation och en stor portion tillit skapar vi tillsammans glädje och affärsresultat. Möjligheten att kombinera arbete hemifrån med att vara på kontoret gör att vi skapar en dynamisk och flexibel arbetsmiljö som stödjer oss.

Vår vision är att med vårt teknologiska ledarskap inom automation och elektrifiering möjliggöra en mer hållbar och resurseffektiv framtid."

Läs mer om vad Magnus har att säga om tjänsten och företaget på https://career.masterhelp.se/abb

Ansvarsområde och arbetsuppgifter
Som automationsspecialist antar du en både bred och djup teknisk roll i våra kundprojekt inom området automation och industriell IT/OT. Vi baserar primärt våra projektleveranser på ABB:s marknadsledande DCS plattform 800xA men i denna roll behöver du även ha kunskaper i ABB Advant.

Rollen som automationsspecialist omfattar generellt att ta fram systemdesign, programmering och systemutveckling samt tester, dokumentation och driftsättning. Du kombinerar praktiskt arbete med tekniken med att delta i skapandet av kompletta systemlösningar. Du kan omvandla kundernas processbehov till automationslösningar. Vi tror även att du vill släppa fram ditt driv för att ta fram nya innovativa industriell IT- och automationslösningar tillsammans med dina kollegor i projekten. Projekten varierar i storlek och karaktär och du ges möjligheten att arbeta tvärfunktionellt mellan branscherna och kunderna.Tjänsten utgår i första hand från Malmö, men du kan också utgå från Stockholm, Göteborg eller Västerås.

Din profil
För att lyckas rollen som automationsspecialist är det viktigt att du har ett brinnande intresse för automation och är öppen för att lära dig nytt. Du är en målinriktad och prestigelös lagspelare med vilja att utvecklas. Du kan kombinera din tekniska kompetens med en kommersiell vinkling och trivs i en roll där du får ta ansvar, ägarskap och arbeta dagligen med tekniken. Du kommer främst att arbeta i ABB 800xA men det är viktigt att du har erfarenhet av att arbeta med ABB Advant.

Kvalifikationer

  • Teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot el, automation, data eller motsvarande alternativt gymnasienivå med tillhörande yrkeslivserfarenhet
  • Du är etablerad i din yrkesroll och har några års erfarenhet som ingenjör inom automation
  • Du har automationserfarenhet från energi- eller processindustrin
  • Du har erfarenhet och kunskaper i ABB Advant  
  • Erfarenhet och kunskaper i ABB system 800xA
  • B-körkort
  • Flytande kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Sara Persson, 0720–712688, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om ABB
ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 140 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.

Liknande jobb: