Snabbfakta

    • Jordbro

Ansök senast: 2023-07-14

Systemingenjör OT/ IT- Vattenfall Värme

Publicerad 2023-05-15

Om tjänsten


Vill du följa med oss på resan mot en fossilfri framtid? På Vattenfall har vi beslutat oss för att göra ett fossilfritt liv möjligt inom en generation. Nu söker vi dig som vill vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och driva utvecklingen framåt.

Vi söker en erfaren OT-/IT-ingenjör med bred kunskap inom processnära IT samt cybersäkerhet. Som OT/IT-ingenjör kommer du att ha en viktig roll i att säkra vår verksamhet genom att hantera och underhålla våra OT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att omfatta övervaka och hantera säkerhetsrisker, uppdatera programvaror och firmware, säkerställa att backup och disaster recovery-procedurer fungerar, hantera licenser samt planera långsiktiga uppgraderingar och utbyten av system. Du kommer också att medverka i systematiskt cybersäkerhetsarbete, agera kravställande och uppföljande mot projekt, samt fungera som en viktig kontaktyta mellan anläggningen och centrala IT- och OT-resurser.


Din bakgrund


För att lyckas i denna roll ser vi att du har erfarenhet av att arbeta med både OT- och IT-miljöer, hantera backup och återställningsprocesser, licenshantering och mjukvaruuppdateringar. Du bör också ha goda kunskaper i nätverk, säkerhetsåtgärder och tekniker som används inom OT-miljön. Vi söker någon som har en analytisk förmåga för att identifiera och lösa tekniska problem samt föreslå förbättringar, samt som kan arbeta både självständigt och i team.

Erfarenhet av olika styrsystem såsom Siemens PCS7, T3000 och ABB  800xA är meriterande.

Vi ser gärna att du har en relevant examen inom IT eller liknande område, men det är inte ett krav. Vi söker framförallt en person med rätt kompetenser och erfarenheter.


Mer information


Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor.  Att livet i sin helhet ska gå ihop är en självklarhet för oss, vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner.

Som medarbetare på Vattenfall Värme är du delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle. Om du vill vara en del av ett team som arbetar för att skydda vår verksamhet och ha möjlighet att växa och utvecklas i din roll, skicka in din ansökan idag.

Placering: Haninge (Jordbro)

Kontakt
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Liselott Nilsson, tel: 0730-963752
För frågor om rekryteringsprocessen kontakta Johan Macdonald, tel: 073-085 27 63

Fackliga representanter är Stefan Andersson, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Robert Lönnqvist SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Skicka med ett CV och ett personligt brev, sista ansökningsdatum är den 6 Juni.


Om oss


Vattenfall Värme Drefviken har fjärrvärmeanläggningar och distributionsnät i kommunerna Tyresö, Haninge, Nacka och Värmdö. I Vattenfall Värme Drefviken ingår anläggningen i Jordbro, en anläggning i Bollmora, en i Fisksätra och fyra anläggningar i området kring Gustavsberg. Den värme och el vi levererar till våra kunder produceras enbart av förnybart biobränsle, vilket gör vår miljöpåverkan minimal. Anläggningen i Jordbro i Haninge kommun är Vattenfalls näst största fjärrvärmeanläggning i Sverige och svarar för cirka tio procent av Vattenfalls totala värmeproduktion i Sverige. 


Liknande jobb: