Snabbfakta

    • Göteborg

Ansök senast: 2024-11-01

Arbetsmiljöingenjör till Preem Lysekil

Publicerad 2024-09-02

Har du erfarenhet av att arbeta med systematiskt arbetsmiljöarbete inom processindustrin och söker utmaningar inom en spännande bransch i förändring? Trivs du med att arbeta strategiskt och som chefstöd? Då kan detta vara en roll för dig! Nu söker avdelningen Safety en ny kollega till Lysekil!

Om rollen

Som arbetsmiljöingenjör på Preem arbetar du i en organisation som under lång tid haft stort fokus på arbetsmiljö- och anläggningssäkerhetsfrågor. Din främsta uppgift är att stödja hela verksamheten på raffinaderiet i arbetsmiljöfrågor. Arbetsuppgifterna är omväxlande med stora kontaktytor gentemot organisationen och du är en viktig spelare i arbetet med ständiga förbättringar inom arbetsmiljöområdet. Du ingår i Safetyavdelningen, ett kompetent team på tio personer, specialiserade inom arbetsmiljö och anläggningssäkerhet. Dina kollegor finns, förutom i Lysekil, i Göteborg och Stockholm och arbetar för hela Preems verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Vara verksamhetens rådgivande expert i frågor rörande arbetsmiljö, säkerhetskultur och personssäkerhet.
  • Samverka internt i arbetsmiljöfrågor genom att vara med i samverkans forum, leda och delta i skyddsronder, riskanalyser och utredningar.
  • Utfärda eller underhålla instruktioner inom arbetsmiljö och hålla utbildningar till organisationen och till entreprenörer.
  • Bevaka och utreda interna händelser, följa lagstiftning, externa händelser och trender och lämna förslag till arbetsmiljöförbättrande åtgärder på kort så väl som lång sikt.
  • Vara involverad i utvecklingsprojekt, revisionsstopp och mindre förändringar i anläggningarna.
  • Ha kontakt med myndigheter och andra intressenter. Delta i tillsyner och skriva rapporter.

Vi erbjuder dig

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och goda utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar utifrån syftet att göra resan till en bättre framtid möjlig. Just nu genomgår vi den största omställningen i vår historia där det fossila successivt fasas ut och ersätts av förnybara alternativ. En omställning vi gör för att vi vill, kan och måste. Hos oss får du frihet under ansvar och uppmuntras att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten framåt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden

Vi söker dig som brinner för arbetsmiljö-och säkerhetsfrågor samt har följande bakgrund och kunskap:

  • Universitets-/Högskoleutbildning inom arbetsmiljö, kemi-eller processinriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som Preem bedömer likvärdig.
  • Erfarenhet av arbete inom processindustrin och/eller som arbetsmiljö- eller skyddsingenjör inom tung industri
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.
  • B-körkort är ett krav.

Hantering av tungt/skrymmande gods är meriterande.

Är det här du

Som person är du självgående, social och pedagogisk. Du har ett gott självledarskap, är analytisk och har lätt för kommunikation i så väl tal som skrift. Att prata inför en grupp är något som du känner dig trygg i och du trivs med att samarbeta genom att skapa goda relationer. Du trivs också med att arbeta strategiskt och inte bara operativt. När du får jobba med kontinuerliga förbättringar så blir du engagerad, därför söker du detta aktivt i det du tar dig för

Vi ser fram emot att välkomna dig till teamet!

Nästa steg

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan så snart som möjligt, men allra senast 30 september 2024.

I den här rekryteringen samarbetar Preem med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Hanna Dresler, tel. nr. 0733 71 62 15 eller via e-post hanna.dresler@avancos.se. För frågor om rollen är du välkommen att kontakta Charlotte Lind, avdelningschef Safety via e-post charlotte.lind@preem.se

Då Preem bedriver en samhällsviktig verksamhet genomförs alltid bakgrundskontroll samt alkohol-/drogtest inför ett anställningserbjudande. Vid intervju ska för Sverige godkänd ID-handling kunna uppvisas. Preem är även till del ett säkerhetsklassat företag och en säkerhetsprövning med registerkontroll kan därför genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Facklig kontaktperson finns här.

Varmt välkommen med din ansökan!