Snabbfakta

    • Malmö
  • Rekrytering

Ansök senast: 2022-12-14

analytisk kemist

Publicerad 2022-11-21

Ta chansen och arbeta som analytisk kemist inom läkemedelsindustrin och var med och gör skillnad för patienter med särskilda behov! Till QC slutprodukt på APL söker vi nu en analytisk kemist som trivs med att arbeta i laboratoriemiljö. Tillsammans bidrar vi till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Vi vill också bidra till bättre hälsa, en god miljö och ett hållbart samhälle.  Arbetet innebär både att utföra analyser självständigt samtidigt som du samarbetar tätt med dina kollegor. Vi arbetar stationsbaserat och man ansvarar för veckoplaneringen inom stationen. I teamet ansvarar ni gemensamt för att utföra och rapportera kemiska och fysikaliska analyser av läkemedelsprodukter. De analystekniker som används är bland annat HPLC/UPLC, GC, titrering, UV/Vis, FTIR och våtkemiska metoder. Teamet du kommer att tillhöra är en av tre QC-grupper på Malmösiten och består idag av 15 medarbetare med spridning i ålder, bakgrund och erfarenhet. Tillsammans med ditt team arbetar ni kontinuerligt med ständiga förbättringar för att påverka laboratoriets utveckling. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 40h/vecka, med placering i Malmö. Innan anställning kommer du att få göra ett alkohol-/drogtest samt lämna in ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi ser fram emot att få veta mer om dig! Du ansöker på www.randstad.se senast 2022-12-14, men vi håller intervjuer löpande så tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta senior rekryteringskonsult Emelie Lanner på emelie.lanner@randstad.se eller 072-9733382.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

kvalifikationer.

För att trivas och prestera väl i rollen som analytisk kemist behöver du ha följande kompetens och erfarenheter med dig:

  • Akademisk examen med kemisk inriktning eller motsvarande erfarenhet.
  •  Erfarenhet av arbete i laboratoriemiljö.
  •  God datorvana.
  •  Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
  •  God förståelse för engelska.
Har du erfarenhet och kompetens inom LIMS och Empower och erfarenhet av arbete enligt GMP är det meriterande, liksom erfarenhet av analystekniker såsom HPLC/PLC, GC, titrering, UV/Vis, FTIR och våtkemiska metoder. Tidigare instrumentansvar på QC och/eller ett intresse för instrument samt erfarenhet av ständiga förbättringar i laboratorieverksamhet är också önskvärt, men inte ett krav.

Vi söker dig som trivs med att arbeta i laboratoriemiljö. Som person är du kvalitetsmedveten och du förstår vikten av att dokumentera ditt arbete och att följa instruktioner. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är noggrann, strukturerad och effektiv och att du ser möjligheter. Du är öppen, har en social kompetens och du kommunicerar tydligt. Vi värdesätter högt din goda samarbetsförmåga och att du kan ta en ledande roll vid behov. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas hos oss är det viktigt att dessa värderingar även passar in på dig. 

ansvarsområde.

• Utföra och rapportera kemiska och fysikaliska analyser.
• Medverka till laboratoriets utveckling genom arbete med ständiga förbättringar.
• Instrumentansvar.