Karriärstips

Skräddarsydda lösningar för dig som arbetsgivare!

Mer interaktion med deltagarna, fler moment under kvällen och en gyllene möjlighet att utvidga ert nätverk. Skräddarsydda lösningar för varje deltagande företag kommer göra detta till en minnesvärd upplevelse.

Ingenjörsjobb har sedan 2012 arrangerat event utifrån syftet att vara en arena där företag och ingenjörer möts och inspireras av varandra. Vi har gått från bioevent till Inspirationskvällar med olika inriktningar. Under dessa år har vi haft tusentals ingenjörer och otaliga företag som fått komma med åsikter och feedback om hur vi ska bli bättre. Genom vårt nätverk FEN jobbar vi dagligen med att ge landets ingenjörskvinnor verktyg för att växa, för att på sikt nå målet om ett jämställt ingenjörssverige. Nu tar vi det till nästa nivå!

Det nya eventkonceptet Next Level och FEN Meetup produceras i höst utifrån temat ”Engineer in a Gig Economy”. Gig Economy, innebär att fler väljer tillfälliga uppdrag och jobbar som konsulter, projektanställda eller frilansande egenföretagare. Det uppskattas att 20-30% av arbetskraften från USA redan jobbar utifrån detta koncept. Det blir därför oundvikligt att lyfta blicken på hur detta kommer att fortsätta påverka arbetsmarknaden även för oss.

Det är samtidigt ingen hemlighet att det numera är arbetstagarens marknad och högt upp på kandidaternas lista över attraktiva egenskaper hos arbetsgivare, är deras syn på flexibilitet. Vi kommer under kvällen att diskutera och ta upp olika aspekter av detta. Hur man som arbetsgivare jobbar med det idag, på vilket sätt man särskiljer sig från andra och hur man i framtiden ska kunna locka till sig kompetensen som behövs.

Gig Economy kan vara en enorm tillgång för företag, där specifika kompetenser kan lånas under en kortare period, en möjlighet som både företag och arbetstagare kan dra nytta av. Företaget får önskad kompetens och ”gigaren” kan arbeta mer flexibelt och med uppdrag som är intressanta istället för att tvingas söka nytt jobb för få arbeta med något man tycker är roligt och utvecklande.

Event i ett självutvecklande syfte

Till skillnad från andra typer av mässor så kommer besökarna till våra event i ett självutvecklande syfte. Detta dels för att nätverka, men också för att inhämta inspiration, motivation och hålla sig uppdaterade om möjligheterna samt utmaningarna för framtidens ingenjörer och företag. Ingenjörsjobb står för en perfekt arena där man avslappnat kan prata med ingenjörer från regionen.

Nytt är också att vi inför eventet håller en workshop med respektive deltagande företag där vi tillsammans lägger fram en plan om hur vi kan få er att uppnå det absolut mesta på eventet. Vi vill att ni når de mål ni bestämt på det absolut bästa sättet.


Känner ni att ert företag skulle vilja träffa ingenjörer från hela Sverige för att nätverka, attrahera dem till ert företag eller inspirera med just er historia? Vi hör gärna av oss till er, fyll i nedan formulär för den staden ni är intresserade av, så hörs vi av!

Eller kontakta oss för mer information kring hur vi kan lägga upp ett anpassat upplägg för er.