Karriärstips

Omskrivna och prisbelönta Elmotorcykelstillverkaren CAKE expanderar

Att säga att CAKE är ett unikt företag, med en revolutionerande produkt är minst sagt en underdrift. Med en grundare i form av Stefan Ytterborn, den orädde serieentreprenören som även grundat och sålt POC (Piece of Cake) var det lite av en självklarhet att det skulle bli någonting i den här kalibern. För att lyckas med CAKEs vision, behövs nu den som vill vara med och utveckla framtiden.

Ingenjörsjobb träffar personerna bakom företaget på en av årets hittills varmaste dagar. Kontoret i Stockholm ligger i svårhittade lokaler i Hammarby Sjöstad, och genom mörka korridorer behöver du leta dig fram innan skylten visar CAKE. När dörren öppnas möts vi av ett fantastiskt ljus. Bakom den tunga mörka dörren möts du av enorma fönster och en ljus lokal, där det första du ser självfallet är en CAKE Kalk. El-motorcykeln som på kort tid fått otroligt genomslag världen över.

En av de största frågorna vi ställer oss är huruvida vi kommer använda oss av några fordon med koldioxidutsläpp alls i framtiden. Företag och länder arbetar mot en fossilfri framtid och hållbarhet är en självklarhet på agendan för oss alla.

Som entreprenör och grundare till ett företag som skapar marknaden behöver du inte fundera över vad du ska göra på dagarna. Stefan är passionerat driven i det missionsbaserade företag han skapat. Det syns på honom, det hörs i hur han pratar om produkten och företaget. De ska bli världsbäst i lätta elmotorcyklar och öka takten mot ett ”zero emission society”.

Det som gör CAKE unikt är deras vision och relation till att förstå människans tankesätt. Att skapa en produkt som både personer med långtgående intresse i motorcyklar älskar, men som även kan väcka ett intresse hos någon som aldrig ens suttit på en motorcykel. Den möter en önskan om hållbarhet, ansvar och samtidigt en intensiv upplevelse. Visionen för företaget är tydlig och den genomsyras i allt de gör. De vill skapa någonting som gör skillnad, något betydelsefullt.

Det som genomsyrar hela samtalet är viljan att göra saker bättre än du gjorde igår och samtidigt insikten att inga framgångar kommer utan förluster. Passionen har alltid varit att göra någonting som gör en upprymd. Att det tydligt syns i företagskulturen är därför väldigt viktigt för att leverera de bästa resultaten.

De som arbetar på företaget skymtas genom de stora glasväggarna som avskiljer konferensrummet vi sitter i. De har alla en tydlig sak gemensamt; de brinner för elfordon och att skapa modern elteknik, samtidigt som många av dem har en aktiv livsstil med intressen som skidåkning, downhillcykling, och givetvis elmotorcyklar. Alla är också ”besatta” av att optimera kvaliteten och relevansen för produkten. För att uppnå detta är alla delar till Kalk skapade från grunden. De allra största delarna från downhill cyklar är för små, och de minsta från bensindrivna motorcyklar är för tunga. Det som beskrivs som spännande med att arbeta på CAKE, är att få vara med och skapa någonting som tidigare inte existerat. Detta för att skapa kategorin av en ”light, quiet & clean electric off road performance motorbike”.

För att lyckas med visionen att vara världsbäst på elmotorcyklar behöver de absolut bästa personerna vara på plats för att arbeta med elektroniken. Dock påpekar Stefan att du inte behöver vara en ”el-doktor” för att arbeta på CAKE. Du behöver istället förstå helheten och koppla samman el, batteri, drift, kontroll och innovation. Att du har ett intresse för eldriven innovation och elmotorcyklar är en förutsättning för att kunna ge den passionen som produkten kräver. På CAKE är det ingen som nöjer sig med att inte hoppa längst, utan alla är med och tävlar för att vara med i laget. Vill du bli CAKEs nya Lead Electrical Engineer? Sök då redan idag, för detta är en chans du inte vill missa. Ansökningar skickas till work@ridecake.com

Söker du nytt jobb? Leta bland vår lediga tjänster och ta nästa kliv i din karriär!