Karriärstips

Jobba för ett tryggare och säkrare samhälle

Vill du arbeta på ett bolag där du bidrar till att göra verklig skillnad i världen? Ett bolag som arbetar med spjutspetsteknik i den absoluta framkanten och som samarbetar med de största polismyndigheterna i världen, globala företag och framstående intresseorganisationer?

Safer Society Group utvecklar teknikföretag med målet att skapa ett säkrare och tryggare samhälle. Idag har de ett flertal världsledande tekniska IT-lösningar för att bekämpa sexuella övergrepp mot barn, både på nätet och offline. Arbetet som Safer Society Group gör är oerhört viktigt och någonting vi på Ingengörsjobb vill lyfta fram och stötta.

Safer Society Group består idag av bolagen NetClean, Griffeye och Paliscope. NetClean är världsledande på tekniska lösningar för att bekämpa spridning av övergreppsmaterial på barn. Griffeye har världens främsta tekniska lösning för att hantera utredningar med stora volymer av bilder och video. Paliscope, Safer Society Groups senaste tillskott, utvecklar produkter för att göra onlineutredningar snabbare, enklare och säkrare.

Innovationen har aldrig varit viktigare då sexuella övergreppsmaterial ökar lavinartat där offren blir allt yngre och övergreppen grövre. Att använda sig utan barnpornografi är inte rätt term att använda, då det egentligen inte har någonting med porr att göra. Materialet är enbart ett dokumenterat sexuellt missbruk av ett barn och avbildar det värsta ögonblicket i barnens liv. Detta gör att arbetet med att få bort all slags material från internet blir mer än viktigt. Det ska inte förlikas med porr, det är övergrepp som en av tusen personer väljer att titta på vid sin arbetsdator.

Vill du bidra till en viktig fråga?
Safer Society Group letar nu efter nya medarbetare som vill jobba för ett tryggare och säkrare samhälle.


Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster