Karriärstips

"Jag går in i nya roller med 100% passion"

Text framtagen i samarbete med E.ON

Hallå där! Per Rosén heter jag. Men vissa kollegor kallar mig för Uppfinnar-Jocke, vilket nog är en benämning som stämmer ganska bra. Fast själv skulle jag nog vilja kalla mig för innovatör, då jag inte uppfinner så mycket som är helt nytt. Det handlar snarare om att försöka ta innovationer som redan finns och sedan kombinera dem på nya sätt. Jag och mina kollegor älskar att vrida och vända på saker och försöka hitta den bästa lösningen. Och jag är väldigt glad att vi har en arbetsgivare som låter oss göra det år ut och år in. Själv började jag på E.ON redan 1995 och har varit kvar sedan dess, utan avbrott. Det säger en hel del om hur bra jag trivs!

Att få göra nytta och skillnad

Det är svårt att summera vad jag har jobbat med under åren här. Att berätta vad jag inte har jobbat med vore nästan enklare. Det är sån jag är som person, jag går in i nya roller och team med 100% passion och den passionen måste finnas där varje dag. När jag inte längre känner av den på samma sätt så går jag hellre vidare till ett annat team, där jag kan göra större nytta och skillnad. Här har mina chefer visat mycket förståelse och tålamod genom åren. Jag kan inte minnas att jag en enda gång fått ett nej när jag har velat byta roll och testa något nytt. Det är jag otroligt tacksam över.

Graf 100 %

Ett av de mest spännande projekten någonsin

Om man ändå ska försöka ringa in vad jag gör så kan man säga att jag i huvudsak arbetar med tekniska innovationer, av olika slag. Som exempel är vi just nu en grupp som jobbar med ectogrid™, ett innovativt mikronät för energi där vi kombinerar fjärrvärme- och fjärrkylningsteknik med värmepumpsteknik. Återigen befintliga lösningar, men kombinerade på ett helt nytt sätt. Med ectogrid™ balanserar vi energiflödena både inom och mellan fastigheter, vilket sänker kostnader och minskar miljöpåverkan. Det är ett av de mest spännande projekten som jag någonsin har jobbat med och jag tycker att vi på E.ON ska vara väldigt stolta över den här innovationen.Upptäck ectogrid™

ectogrid logotyp

Men även om jag just nu är nöjd och stimulerad så känner jag ju mig själv. Jag vet att jag förr eller senare kommer hitta passion i något annat projekt som jag vill kasta mig in i. Därför är det tur att jag har så otroligt många kollegor som ger mig ny energi varje dag. Tur också att jag har en arbetsgivare som uppmuntrar både mig som person och mina lite galna idéer, annars vet jag inte riktigt vad jag hade gjort!

Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster