Karriärstips

Innovation viktigt på Volvo Penta

Azadeh Fazl stormtrivs som ingenjör på Volvo Penta. Slutprodukterna må vara världsledande drivsystem för marina och industriella applikationer, men det hon jobbar med mest – är människor och verksamheter.

D et började med en projektanställning 2005. Azadeh hade varit i Sverige knappt ett år och höll precis på att bli färdig med ett masterprogram på Chalmers när hon fick möjlighet att arbeta med ett projekt om robust konstruktionsmetodik. Drygt tio år senare har hon fått ägna sig åt allt från kvalitetssäkring till att leda ett treårigt projekt om effektivisering av Volvo Pentas produktutvecklingsprocess och att jobba som gruppchef. Idag beskriver hon sig som ett levande bevis på företagets enorma karriärmöjligheter för alla som brinner för något. ”Jag kom hit som ung tjej från ett annat land och kunde knappt ett ord svenska, men det spelade ingen roll. Jag fick samma möjliheter som andra, och enormt med stöd som gjorde det lätt för mig att hitta rätt i företaget och kulturen och språket. Det har varit en fantastisk rolig och omväxlande resa, och jag har träffat så många fina människor.”

Just människorna och samarbeten med andra återkommer hon till flera gånger. Hon ser det som en av Volvo Pentas framgångsfaktorer.

”På ytan kanske det verkar som om industriingenjörer arbetar med maskiner, motorer, hårda komponenter; men egentligen är det människor det handlar om. Och här inspireras verkligen alla att utveckla sig och bli bättre, hela tiden. Det genomsyrar hela företagskulturen att ta tillvara på nytänkande och uppmuntra till innovation. Just nu håller jag själv till exempel på att avsluta ett forsknignsprojekt på Chalmers om förändringsprocesser. Det har upptagit 20% av min tid.”

Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster från Volvo