Karriärstips

Från Venezuela till Svevia

Carolina Sanchez är född och uppvuxen i Venezuela och utbildad Civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad. Så sent som 2011 flyttade hon till Sverige och sedan hösten 2015 är hon trainee vid Svevia division Anläggning Infra Solna.

2009 tog hon civilingenjörsexamen inom väg- och vattenbyggnad i hemlandet Venezuela. Därefter arbetade hon i två år, bland annat med anbud och projektering av vägar. I Sverige hade hon dock en syster och när situationen i hemlandet försämrades valde hon 2011 att flytta efter.

- När jag kom till Sverige började jag arbeta på en klädbutik och kunde då börja lära mig språket.

- Efter en tid fick jag upp ögonen för Svevias traineeprogram och sökte en första gång 2013. Det kändes som ett väldigt bra program som kunde erbjuda stora utvecklingsmöjligheter. Tyvärr kom jag inte med första gången då mina betyg  från Venezuela ännu inte var vidimerade i Sverige.

Efter ett andra försök kom hon dock in och arbetar idag som trainee vid ett projekt i Solna där Svevia utför grundläggning, mark och betongarbeten för SEB:s nya kontor.

- Det är väldigt lärorikt och spännande att delta i traineeprogrammet! Jag fått vara med i olika moment inom produktionen för att få en bättre förståelse hur verksamheten fungerar i Sverige.

- Jag deltar dels i själva produktionen men också med det administrativa, att hantera olika dokument som rör produktionen.

Vilka är de största utmaningarna?

- Det är mycket som är nytt och det finns mycket att lära. Min utländska bakgrund ger mig också en extra utmaning, särskilt med tanke på språket, men jag får väldigt god hjälp av kollegor och handledare.

Vad vill du göra i framtiden?

- Jag hoppas på att fortsätta arbeta inom Svevia och så småningom få en nyckelroll. Jag vill även passa på att rekommendera dig som är nyutexaminerad eller läser till högskoleingenjör att söka till Svevias nya High T-program. Det ger en perfekt start på karriären och du erbjuds stora möjligheter att snabbt utvecklas!

Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster