Karriärstips

Från restavfall till Barnpussel!

Marie Ekvall – miljökonsulten som tänkte lite annorlunda och såg till att omvandla restavfall till barnpyssel.

Vad gör du egentligen?

– Mycket av det jag gör som miljökonsult handlar om miljöjuridik med utredningar och ansökningar kring miljöfarlig verksamhet. Det finns mycket farliga kemikalier i olika produkter där det gäller att minimera utsattheten för människa och natur.

Varför arbetar du på WSP?

Här får man jobba med många olika saker, det är en stor variation som jag gillar. Jag kan också forma uppdragen efter eget huvud. Jag trivs med mina kollegor, dels har vi det väldigt trevligt socialt men de är också väldigt duktiga och erfarna, vilket ger mig trygghet. Jag kan vara med och hitta nya lösningar. Med vår tillväxtstrategi får vi ännu fler möjligheter att utveckla nya affärsmöjligheter, vilket också uppmuntras.

Bra och dåligt med WSP?

– Om man brinner för miljöarbete och vill påverka det i en positiv riktning, då är WSP bra att jobba på. Jag får möjlighet att utvecklas och träffar mycket trevliga människor. OM något strular känner jag också att jag får stöd. Ber man om hjälp så får man det. Jag är egentligen nöjd med att arbeta i uppdrag, jag längtar inte efter att bli chef. Men jag vet att det finns en möjlighet att utvecklas som t ex uppdragsledare. Det finns också goda möjligheter att satsa på sitt område – eller om man vill bredda sig så finns den möjligheten också.

Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster