Karriärstips

Devport växlar upp

Från elektroteknik på Chalmers, via Motorola och konsultande till ansvarig för resurs– och projektförsäljning på DevPort.
– Jag är en sann entreprenör och brinner för att bygga verksamheter i en flexibel miljö med fokus på personal och kunder. DevPort är inte listade på någon börs, vilket gör att vi kan fokusera just på våra kunder och vår personal istället för marginalerna, säger Peter Hedberg.

Det hela började med elektroteknik på Chalmers och efter det hamnade Peter på Motorola Transportation System Group, där han jobbade som Field Application Engineer.
– Efter jobbet på Motorola påbörjade jag min karriär i konsultbranschen i Göteborg. Jag har alltid brunnit för att bygga upp verksamheter och skapa långsiktiga relationer med både min personal och mina kunder. Mitt tekniska intresse har hjälpt mig att förstå vilka utmaningar våra kunder står inför, säger han.

Idag har Peter hamnat på DevPort, vilket är ett konsultbolag som kombinerar avancerat ingenjörskunnande med nyfikenhet på modern teknik, DevPort levererar tjänster och projekt inom produktutveckling till några av Sveriges största exportföretag. Ett bolag där Peter trivs.
– Jag har nyligen börjat på DevPort och det jag tycker är bäst med företaget är det fantastiska ”track record” vi har inom projektåtaganden mot fordons- och industribranschen och sen den entusiasm som genomsyrar hela bolaget. Vi är ett mycket engagerat företag med högt i tak och med stor flexibilitet, säger han.

Peter beskriver sig själv som en entreprenör som brinner för att bygga verksamheter i en flexibel miljö med fokus på personal och kunder. DevPort passar honom bra då företaget inte är listade på någon börs, vilket gör att man kan fokusera på just kunder och personal istället för vinstmarginalen.

Peters roll på företaget är ”Head of sales”. Ett jobb som han nu har haft i en dryg månad.
– Mitt huvudfokus är försäljning av företagets tjänster, men just nu arbetar jag även parallellt med rekrytering då vi har en stor efterfrågan på våra tjänster. Den största utmaningen med mitt jobb just nu är att hitta ingenjörer med erfarenhet från våra fokusområden, säger han.

Vilka är era fokusområden?
Dels projektåtaganden inom drivlina och chassi med både mekanik- och embedded-inslag, dels de områden som just nu är otroligt heta på marknaden som ”Internet of Things”, aktiv säkerhet och självkörande fordon samt augmented reality. Det kan låta som ett ganska brett fokus, men grundkompetensen för dessa områden är desamma fast med olika domänkompetenser. Till vissa uppdrag räcker det inte med att vara en duktig mjukvaruutvecklare, utan man måste också förstå reglerteknik. Till andra uppdrag är inte domänkompetensen så viktig, utan det räcker att vara en erfaren mjukvaruutvecklare med erfarenhet från Embedded Linux.  

Hur ser framtiden ut för er på DevPort? Var är ni om fem år?

– DevPort kommer att fokusera mycket på självkörande fordon och ”connectivity” på orterna Göteborg, Södertälje samt Linköping och vi kommer också att investera i forskningsprojekt inom dessa områden. På tre till fem års sikt har vi en självklar position inom de områden vi väljer att fokusera på, men vi har också investerat en hel del i nya tekniker som kan användas i ett flertal branscher. I Göteborg, Linköping och Södertälje har vi stora behov inom både mekanisk konstruktion och ”Embedded systems”, så på fem års sikt hoppas vi kunna ha attraherat de mest engagerade medarbetarna inom våra fokusområden.

Har ni några spännande projekt på gång som du kan berätta om?

– Ja, bland annat arbetar vi för närvarande i spännande och framåtlutande uppdrag inom aktiv säkerhet och telematik. I skrivande stund tittar vi också på intressanta forskningsprojekt och större åtaganden inom industri- och fordonsbranschen.

Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster