Karriärstips

Att arbeta på Siemens

Lovisa, Christer och Pia är några av våra drygt 4 000 medarbetare i Sverige – vi hoppas att deras berättelser både ska ge svar på frågor du har och väcka din nyfikenhet om oss som arbetsgivare.

Lovisa började hos oss som trainee och valde tidigt att inrikta sig på sitt favoritområde elkraft. I sin roll som försäljningsingenjör har hon har upptäckt sin passion för teknisk försäljning.
– Efter mitt traineeår dök det upp en möjlighet som försäljningsingenjör. Och det visade sig att försäljning är det absolut roligaste som finns! Det är både komplext och utmanande, från att hitta en lösning till att sälja in den och sen ta hand om det kommersiella kring projektet.


Christer har en doktorsexamen i artificiell intelligens och diagnostik av energisystem och jobbar som teknisk expert på fjärrdiagnostik av gas- och ångturbiner i vår turbinverksamhet i Finspång.
– Jag blir nog som mest nöjd när jag ser att det vi utvecklat sjösätts i verkligheten och man ser att det får de positiva fördelar för kunden som vi trodde att det skulle få.