Västtrafik

Lediga jobb hos Västtrafik


Är du ute efter nya karriärsutmaningar? Hos oss på Ingenjörsjobb.se kan du hitta en mängd lediga ingenjörsjobb över hela Sverige. Nedan hittar du lediga jobb hos Västtrafik du kan söka just nu. Du kan även läsa om vad du som arbetstagare kan förvänta dig när du arbetar för Västtrafik. Klicka på den gula knappen ”läs mer” för att läsa mer om tjänsten för att hitta information om placeringsort, befattning och ansvarsområden samt vilka kvalifikationer som eftersöks. Hittar du ett eller flera lediga jobb hos Västtrafik du vill söka kan du göra din ansökan direkt via en länk i respektive annons.


Västtrafik AB - det här är vi

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västsverige. Varje dag väljer över 444 000 kunder att resa med våra bussar, tåg, spårvagnar och båtar. Genom att utveckla och erbjuda hållbara resor och smarta tjänster vill vi vara det självklara valet när du reser. På så sätt bidrar Västtrafik till det goda livet i Västra Götaland och till en attraktiv och konkurrenskraftig region.

En del av Västra Götalandsregionen
Västtrafik AB ägs av Västra Götalandsregionen. Regionfullmäktige beslutar om Västtrafiks budget och tar vart fjärde år fram ett trafikförsörjningsprogram som anger hur kollektivtrafiken ska utvecklas på sikt. Det övergripande målet är att fördubbla resandet med Västtrafik från 2006 till 2025.

Västtrafik under en dag
  • 947 000 resor i den vanliga kollektivtrafiken
  • 7 000 resor med den anropsstyrda trafiken
  • 1 857 bussar, 101 tåg, 263 spårvagnar, 36 båtar
  • Fordonen kör 47 500 mil, nära 12 varv runt jorden
  • Reseplaneraren används 1 200 000 gånger

Vi ska göra hållbart resande till norm. Är du med?

Vår grundidé är enkel. Om många ska resa ungefär samma väg varje dag, är det smartare att göra det tillsammans. Nu prioriteras kollektivtrafiken högt världen över, helt enkelt för att vi ska lyckas ställa om till en mer hållbar framtid. Det är mäktigt! Och väldigt utmanande. Låter det som någonting för dig?