Region Västerbotten

Lediga jobb hos Region Västerbotten


Är du ute efter nya karriärsutmaningar? Hos oss på Ingenjörsjobb.se kan du hitta en mängd lediga ingenjörsjobb över hela Sverige. Nedan hittar du lediga jobb hos Region Västerbotten du kan söka just nu. Du kan även läsa om vad du som arbetstagare kan förvänta dig när du arbetar för Region Västerbotten . Klicka på den gula knappen ”läs mer” för att läsa mer om tjänsten för att hitta information om placeringsort, befattning och ansvarsområden samt vilka kvalifikationer som eftersöks. Hittar du ett eller flera lediga jobb hos Region Västerbotten du vill söka kan du göra din ansökan direkt via en länk i respektive annons.


Om oss

Vårt uppdrag är att bevaka och påverka frågor som rör regional utveckling länet.

Inom området hälsa och social välfärd vård och omsorg ansvarar vi för sekretariatet  för samverkansstruktur mellan region  och kommunerna  i länet och ska i samverkan leda och samordna länsövergripande  arbete inom vård och omsorg och stödja  i länsövergripande  samverkansprojekt och arbetsgrupper, samt medverka att  utveckla de strategiska länsplanerna. 

En viktig arbetsuppgift för regionen regional utveckling  hälsa och social  välfärd är samverkan inom vård och omsorg och socialtjänst med länets kommuner och regionens  hälso- och sjukvård.

Det här gör regionen

Vi finns för dig som bor och verkar i Västerbotten. Våra huvudsakliga ansvarsområden är hälso- och sjukvård och regional utveckling i länet.

Region Västerbotten är en politiskt styrd organisation som ska verka för hela länet. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Vi drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra.

Våra huvuduppdrag är:
  • Hälso- och sjukvård samt tandvård
  • Folkhälsa och social välfärd
  • Kollektivtrafik
  • Regional utveckling och kultur
  • Forskning, innovation och utbildning
  • Engagemang i länets intressen nationellt och internationellt