Patent- och Registreringsverket - PRV

Lediga jobb hos Patent- och Registreringsverket - PRV


Är du ute efter nya karriärsutmaningar? Hos oss på Ingenjörsjobb.se kan du hitta en mängd lediga ingenjörsjobb över hela Sverige. Nedan hittar du lediga jobb hos PRV du kan söka just nu. Du kan även läsa om vad du som arbetstagare kan förvänta dig när du arbetar för PRV . Klicka på den gula knappen ”läs mer” för att läsa mer om tjänsten för att hitta information om placeringsort, befattning och ansvarsområden samt vilka kvalifikationer som eftersöks. Hittar du ett eller flera lediga jobb hos PRV du vill söka kan du göra din ansökan direkt via en länk i respektive annons.


Vårt uppdrag

PRV vill hjälpa företagare och andra i innovationsvärlden att hantera sina immateriella tillgångar på bästa sätt, förbättra sin verksamhet, lönsamhet och tillväxt.

Vi sprider kunskap om betydelsen av immateriella tillgångar för innovation och företagande och vi handlägger ansökningar om olika skydd.

Patent
Vi handlägger ansökningar om patent. PRV är en så kallad PCT-myndighet (Patent Cooperation Treaty). 
Varumärke
Vi handlägger varumärkesansökningar.
Design
Vi handlägger designansökningar.
Upphovsrätt
Vi ansvarar för att sprida kunskap om upphovsrätt. Vi vill skapa förståelse för vad upphovsrätten innebär för dig som upphovsperson. Vi arbetar även för att motverka illegal streaming.
Läs mer om upphovsrätt

Piratkopiering
Vi sprider kännedom om piratkopieringens negativa effekter för samhälle, företag och konsumenter.
Läs mer om piratkopiering - företag
Läs mer om piratkopiering - konsument

Utgivningsbevis
Vi handlägger utgivningsbevis för periodiska skrifter.

Internationella utbildningsprogram
I samarbete med WIPO och SIDA hjälper vi utvecklingsländer att utvecklas med hjälp av immateriella tillgångar. Vi bjuder in beslutsfattare i andra länder till våra internationella utbildningsprogram (Capacity development).

Fler uppdrag
Vi registrerar även svenska kommunala vapen och är tillståndsmyndighet för svenska officiella beteckningar. Vi är också nationell samordnare för registrering av herrelösa verk och tillsynsmyndighet för kollektiva förvaltningsorganisationer.
Kundsupport
PRV:s kundsupport bemannas alla vardagar. Supporten kan svara på både generella frågor om vår verksamhet och ge stöd i specifika ärenden.
Läs mer om kundsupport

Konsulttjänster
Vi har en omfattande konsultverksamhet som är fristående från vår myndighetsutövning. PRV konsulttjänster utför sök- och analysuppdrag inom patent, varumärke och design för kunder mot en kostnad.
Läs mer om PRV konsulttjänster

Utbildningsverksamhet
Vår utbildningsverksamhet har återkommande kurser om immateriella tillgångar och hur man skyddar dem. Kurserna kan även beställas mot offert och hållas på plats hos företaget.
Läs mer om utbildning


Jobba hos oss

PRV är myndigheten för immaterialrätt. Vi jobbar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant för att stärka tillväxt och konkurrenskraft i Sverige.

Vårt jobb
Vårt jobb är att öka kunskapen om värdet av immateriella tillgångar, och på så vis bidra till en konkurrenskraftig företags- och forskningsvärld. Hos oss granskar och registrerar vi patent, design och varumärkesskydd, och hantera frågor om upphovsrätt. Vi har även många internationella samarbeten och kontakter.

Vår arbetsplats präglas av fokus på kunskap och kvalitet men också på öppenhet, samarbete och hjälpsamhet. Hos oss arbetar allt från ingenjörer och jurister till IT-arkitekter. Alla medarbetare har ett starkt kundfokus.