Övertorneå Kommun

Lediga jobb hos Övertorneå Kommun


Är du ute efter nya karriärsutmaningar? Hos oss på Ingenjörsjobb.se kan du hitta en mängd lediga ingenjörsjobb över hela Sverige. Nedan hittar du lediga jobb hos Övertorneå Kommun du kan söka just nu. Du kan även läsa om vad du som arbetstagare kan förvänta dig när du arbetar för Övertorneå Kommun. Klicka på den gula knappen ”läs mer” för att läsa mer om tjänsten för att hitta information om placeringsort, befattning och ansvarsområden samt vilka kvalifikationer som eftersöks. Hittar du ett eller flera lediga jobb hos Övertorneå Kommun du vill söka kan du göra din ansökan direkt via en länk i respektive annons.

Välkommen till Tornedalen

Övertorneå kommun ligger i östra Norrbotten, vackert placerad vid Torneälven. Polcirkeln går genom kommunen i norr och kommunens gräns i öst är en del av världens fredligaste gränser - gränsen till Finland.

Övertorneå kommun har en yta på 2 374 km2  och per km2 finns det två invånare. Fantastisk natur och närhet till Torneälv är något vi är speciellt stolta över. Vår kommun ingår i förvaltningsområdet för finska och meänkieli, två minoritetsspråk som talas flitigt av befolkningen. Inom våra kommungränser finns en lång tradition av renskötsel inom samebyarna Pirttijärvi, Korju och Liehittäjä.

Förutom tillgången till fantastisk natur har vi har låg kommunal skatt (21,75 kr), billigt boende och låga avgifter i övrigt. I augusti 2017 var invånarantalet 4510 personer, alla Övertorneåbor som bidrar till att göra denna kommun till en fantastisk plats att bo på.