Ovako

Lediga jobb hos Ovako


Är du ute efter nya karriärsutmaningar? Hos oss på Ingenjörsjobb.se kan du hitta en mängd lediga ingenjörsjobb över hela Sverige. Nedan hittar du lediga jobb hos Ovako du kan söka just nu. Du kan även läsa om vad du som arbetstagare kan förvänta dig när du arbetar för Ovako. Klicka på den gula knappen ”läs mer” för att läsa mer om tjänsten för att hitta information om placeringsort, befattning och ansvarsområden samt vilka kvalifikationer som eftersöks. Hittar du ett eller flera lediga jobb hos Ovako du vill söka kan du göra din ansökan direkt via en länk i respektive annons.

Ovako är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom till exempel kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med geografisk närvaro i Europa, Nordamerika och Asien och ett stålsortiment som innefattar nischprodukter och skräddarsydda lösningar bidrar Ovako till att skapa värde för såväl kunderna som kundernas kunder i hela världen.

Vi tillverkar rent, starkt och hållbart stål. Vårt stål är hållbart eftersom produktionsprocessen är baserad på skrot och en nordisk elmix med låga koldioxidutsläpp. Som ett resultat är koldioxidavtrycket för Ovakos stålprodukter hela 80 procent lägre än det globala genomsnittet. Det är även rent och starkt eftersom Ovako minimerar föroreningar i stålet under produktionsprocessen. Det ger stålet högkvalitativa egenskaper som gör det möjligt för kunderna att skapa lättare, starkare och mera slitstarka slutprodukter.

Ovako är sedan mars 2019 ett dotterbolag till Sanyo Special Steel, en global marknads- och teknikledare inom kvalitativt specialstål, och en del av stålkoncernen Nippon Steel Corporation, en världsledande stålproducent.

Ökade krav på kvalitet och teknik
Kunderna kräver i allt större utsträckning premiumprodukter eller vidareförädlade produkter snarare än standardvarianter. Dessutom ökar kraven på teknisk prestanda.

Detta innebär att det blir allt viktigare för stålindustrin att kunna leverera avancerade, skräddarsydda lösningar som har en positiv inverkan på kundens verksamhet. Ovako tillverkar och erbjuder överlägsna produkter med hög hållfasthet och funktionalitet som vi skräddarsyr efter kundbehoven. Företaget arbetar kontinuerligt med produktutveckling för att möta kundefterfrågan.

Fokus på hållbarhet och cirkulär ekonomi
Efterfrågan på hållbara produkter ökar i takt med ökad kundmedvetenhet. Trenden rör sig i riktning mot en mer cirkulär ekonomi, där använda material återvinns i ett kretslopp. Stål lämpar sig mycket väl för återvinning eftersom dess egenskaper förblir lika goda, oavsett hur många gånger det återvinns.

Ovako är en av Nordens största skrotåtervinnare och bedriver en ansvarsfull verksamhet genom hela leverantörskedjan. Företaget är ledande inom hållbarhet och minimering av koldioxidutsläpp per ton färdiga stålprodukter i stålindustrin när hela leverantörskedjan beaktas. Ovako ligger långt under det globala genomsnittet för stålprodukters koldioxidavtryck.