Krokoms Kommun

Lediga jobb hos Krokoms Kommun


Är du ute efter nya karriärsutmaningar? Hos oss på Ingenjörsjobb.se kan du hitta en mängd lediga ingenjörsjobb över hela Sverige. Nedan hittar du lediga jobb hos Krokoms Kommun du kan söka just nu. Du kan även läsa om vad du som arbetstagare kan förvänta dig när du arbetar för Krokoms Kommun. Klicka på den gula knappen ”läs mer” för att läsa mer om tjänsten för att hitta information om placeringsort, befattning och ansvarsområden samt vilka kvalifikationer som eftersöks. Hittar du ett eller flera lediga jobb hos Krokoms Kommun du vill söka kan du göra din ansökan direkt via en länk i respektive annons.

Krokoms kommun växer ordentligt just nu. Bara i år har vi ökat med närmare 300 personer och det är förstås väldigt glädjande. Mot bakgrund av de byggnationer som är på gång så kommer det att hålla i sig ett tag framåt också.

Många människor söker sig just nu från storstäderna med en mer aktiv och hälsosam livsstil som mål. Vi har en tydlig ambition att svara upp emot det från politiskt håll. I vår kommun får idrottsföreningarna till exempel nyttja alla anläggningar utan kostnad och det är en medveten satsning när det gäller att stimulera rörlighet och ett hälsosamt sätt att leva. Vi har gjort flera större satsningar på idrottsanläggningar i år, där jag kan nämna konstgräsplan och skidspår i Ås, pumptrack i Änge och att vi har sagt ja till att stödja bygget av en fotbollshall i Krokom.

Vår kommun har många små företag och de utgör en väldigt viktig del av vår sysselsättning. Vi har jobbat hårt för att förbättra företagsklimatet och det var väldigt glädjande att se att arbetet har givit resultat. Varje år genomför Svenskt Näringsliv en enkätundersökning för att mäta företagsklimatet i kommunerna och i år klättrade Krokoms kommun 46 placeringar. Vi är inte på långa vägar klara än men vi är väldigt glada över att vi är på rätt väg i det här viktiga arbetet.

Samtalet är viktigt för oss. Vi har flera medborgardialoger på gång just nu och de är värdefulla för oss när det gäller att lägga grunden för väl genomtänkta beslut. Men jag vill även slå ett slag för möjligheten som enskilda grupper har att lyfta frågor som behöver dryftas med oss politiker och tjänstemän. Vi har till exempel haft ett bra möte med föräldrar, Krokoms växtkraft och Taxi glesbygd om skolskjutsarna, en laddad fråga där det är viktigt att man verkligen pratar med varandra. Ett annat exempel är Ås där det byggs väldigt mycket just nu och där vi har träffat Ås framtid, en grupp som representerar dem som bor i området och som vill diskutera boendemiljön med oss.

Att kommunen hänger med i digitaliseringen är viktigt och vi utvecklar kontinuerligt nya tjänster som gör livet enklare för dig som bor här. Det här arbetet ska fortsätta och vi jobbar hela tiden hårt för att bli mer tillgängliga och att erbjuda ännu bättre service. Vi har fantastiska medarbetare i vår organisation som hela tiden gör sitt allra bästa. Nu har du chansen att nominera någon som du tycker är en riktig stjärna. Det kan vara en enskild medarbetare eller ett arbetslag och priset, Medborgarnas stjärna, kommer delas ut på medarbetardagarna som arrangeras i början av 2022. Läs mer på sidan 3 så får du veta mer om hur det går till att nominera någon.