Institutet för Rymdfysik

Lediga jobb hos Institutet för Rymdfysik


Är du ute efter nya karriärsutmaningar? Hos oss på Ingenjörsjobb.se kan du hitta en mängd lediga ingenjörsjobb över hela Sverige. Nedan hittar du lediga jobb hos Institutet för Rymdfysik du kan söka just nu. Du kan även läsa om vad du som arbetstagare kan förvänta dig när du arbetar för Institutet för Rymdfysik.  Klicka på den gula knappen ”läs mer” för att läsa mer om tjänsten för att hitta information om placeringsort, befattning och ansvarsområden samt vilka kvalifikationer som eftersöks. Hittar du ett eller flera lediga jobb hos Institutet för Rymdfysik du vill söka kan du göra din ansökan direkt via en länk i respektive annons.


Välkommen till IRF


Institutet för rymdfysik (IRF) är ett statligt forskningsinstitut under Utbildningsdepartementet. IRF bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, rymdteknik och atmosfärfysik.

IRF har 60 års erfarenhet av att utveckla mätinstrument för rymdforskningsprojekt och deltar i flera stora internationella samarbetsprojekt där satelliter och markbaserad utrustning används.

Kunskaper inom IRF:s forskningsområden är nödvändiga för att förstå naturen i stort och de globala processer som påverkar människor i deras vardag. IRF bidrar bland annat med forskning om processer i den polara atmosfären genom observationer och analys av data med fokus på Arktis och Antarktis. IRF är ett erfaret och erkänt forskningsinstitut när det gäller att utveckla instrument som skickas till planeter inom solsystemet. Data som skickas tillbaka till jorden ger forskarna arbete i väldigt många år framöver.

IRF har verksamhet i Kiruna, Umeå, Uppsala och Lund. Huvudkontoret finns i Kiruna.