Handelsbanken

Lediga jobb hos Handelsbanken


Är du ute efter nya karriärsutmaningar? Hos oss på Ingenjörsjobb.se kan du hitta en mängd lediga ingenjörsjobb över hela Sverige. Nedan hittar du lediga jobb hos Handelsbanken du kan söka just nu. Du kan även läsa om vad du som arbetstagare kan förvänta dig när du arbetar för Handelsbanken. Klicka på den gula knappen ”läs mer” för att läsa mer om tjänsten för att hitta information om placeringsort, befattning och ansvarsområden samt vilka kvalifikationer som eftersöks. Hittar du ett eller flera lediga jobb hos Handelsbanken du vill söka kan du göra din ansökan direkt via en länk i respektive annons.

Handelsbanken idag
Handelsbanken har rikstäckande kontorsnät i Sverige, Storbritannien, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Dessa sex länder ser vi som våra hemmamarknader. Handelsbanken grundades 1871 och har i dag drygt 12 000 medarbetare varav 40 procent är anställda utanför Sverige. Under 2020 var 41 procent av alla chefer kvinnor.  

Sedan början av 1970-talet är Handelsbankens organisation starkt decentraliserad och verksamheten utgår alltid ifrån kundens behov. Detta innebär att alla affärsbeslut som rör enskilda kunders relationer med banken tas nära kunden.

Handelsbanken har nöjdare kunder än jämförbara banker och är en av de mest kostnadseffektiva börsnoterade bankerna i Europa.

Läs mer om vår organisation på koncernens webbplats.

Vår roll i samhället


Vårt samhällsansvar
Som bank har vi en viktig samhällsfunktion och vi tar vårt ansvar på största allvar. På Handelsbanken arbetar vi med att hantera situationer så att vår verksamhet ska fungera när samhället drabbas. Det innebär att vi ska säkerställa att våra kunder kan genomföra sina bankaffärer och att vi finns tillgängliga för att hjälpa våra kunder i en utsatt situation.  

Med tanke på smittspridningen som pågår i samhället nu är det viktigt att visa hänsyn och följa myndigheternas råd. Vi arbetar aktivt med att informera våra medarbetare och kunder kring situationen och hur vi agerar som bank.