GDA Sverige AB

Lediga jobb hos GDA Sverige


Är du ute efter nya karriärsutmaningar? Hos oss på Ingenjörsjobb.se kan du hitta en mängd lediga ingenjörsjobb över hela Sverige. Nedan hittar du lediga jobb hos GDA Sverige AB du kan söka just nu. Du kan även läsa om vad du som arbetstagare kan förvänta dig när du arbetar för GDA Sverige AB. Klicka på den gula knappen ”läs mer” för att läsa mer om tjänsten för att hitta information om placeringsort, befattning och ansvarsområden samt vilka kvalifikationer som eftersöks. Hittar du ett eller flera lediga jobb hos GDA Sverige AB du vill söka kan du göra din ansökan direkt via en länk i respektive annons.


Välkommen till tryckkammare distributören GDA Sverige AB!

GDA Sverige AB levererar tryckkammarsystem och andra högtryckssystem som är anpassade efter våra kunders unika behov. Våra tryckkammare återfinns inom flera olika branscher som sjukvård, kommersiell dykning och militärt bruk.

Du hittar oss på Hagelvädersgatan 5 i Göteborg. Här finner du karta och vägbeskrivningen till oss.

Vi tar fram kundanpassade utbildningar inom tryckkammarteknik för såväl tekniker som sjukvårdspersonal. Vi har överfört den metodiken till andra högtrycksaplikationer och nya målgrupper inom industrin och försvaret. Utbildningarna omfattar alla delar från tekniskt underhåll och service till hyperbar medicin och brandbekämpningskurser i hyperbar miljö. Vår kundanpassade kurs i brandbekämpning för personal som arbetar med tryckkammare är utvecklad tillsammans med Östra sjukhuset och Yrgo.
Vi tillhandahåller även livsuppehållande teknisk utrustning för hyperbar miljö och brandbekämpningssystem speciellt framtagna för de unika förutsättningar som råder hos våra kunder. Tryckkammare utrustas och underhålls bland annat i våra lokaler i Göteborg. Du kan läsa mer om hur behandlingar utförs med tryckkammare här.

GDA Sverige AB erbjuder underhåll av högtryckssystem och till våra lokala kunder på Sveriges västkust även en dygnet runt beredskapsservice. GDA levererar bland annat andningsluftskompressorer med tillhörande systemsäkerhet, dokumentation och utbildningar för användare. Vi monterar och installerar även högtryckssystem åt industrin med en specialitet för höga krav på täthet och renhet. Inom detta segment har vi bland annat kunder som FMV, Dentsply, Jackon och Autoliv.

Vi har en fullutrustad verkstad med utrustning för tvätt av rör och ventiler med höga krav på renhet. Det finns även en laboratorieutrustning där vi kan kontrollera att kundens unika krav på renhetsgrad kan säkerställas.
Vi utför service och underhåll av ventiler och regulatorer och utför även provtryckningar i vår verkstad. Provtryckningar utförs även ute hos kund. Bland våra kunder finns ventilåterförsäljare som Fagerberg, KSB , Armatec och slutanvändare såsom FMV, E.ON Gas Sverige AB, Fordonsgas Sverige mfl.

Vi bygger gasförråd och kan bland annat provtrycka, blästra för att uppfylla alla erforderliga krav för såväl tryckkärl som säkerhetsventiler. 

GDA utför även service och underhåll av fordonsgasstationer med en 24-7 service i västra Sverige med kunder som EON och Fordonsgas Sverige AB.


Om GDA

GDA Sverige AB har arbetat med tryckkammare och andra högtryckssystem sedan 1976. Vårt åtagande med framtagning av kundanpassade tryckkammare har gett oss en unik ställning inom hyperbar teknik i norden. GDA är återförsäljare för världens största monoplace tillverkare, Sechrist i Skandinavien. Vi är även återförsäljare för Arcomeds infusionspump som är avseed för hyperbart bruk i Sverige. Tryckkammare som är avsedda för sjukvården och militärt bruk har även anpassats för att uppfylla allt högre krav på livsuppehållande medicinsk utrustning . Den medicinska utvecklingen har även inneburit allt högre krav av patientövervakningsutrustning samt behov av dokumentering av bland annat behandlingsdata. Utvecklingen av tryckkammare har drivits framåt i takt med att behandlingen av patienter kommit att omfatta allt från svårläkta sår och diabetsfötter från att från början bara omfattat tryckfallsjuka som huvudsakligen drabbar dykare. Du kan läsa mer om aktuella behandlingar som pågår i en av de tryckkammare vi levererat. I dettta fall till Sahlgrenska sjukhuset, Östra i Göteborg och informationen finner du här.

Vi har överfört vår kompetens från tryckkammarteknik till andra områden inom bland annat industrin och till fordonsgasanläggningar. Sedan 2019 har vi även kund inom Biogas och vi satsar på att fortsätta utveckla vår affär inom fordon och biogas till ett allt bredare utbud av tjänster. Det finns redan sedan 2010 en 24-7 service med akut avhjälpande underhåll som vi har igång året runt.

GDA har även levererat marinens gasblandarstation och de gasförråd som distribuerar ut gasblandningar till samtliga fartyg och fasta anläggningar för dykeri. Läs mer om våra produkter och tjänster här.

Vi utför även tvätt och anlys av renhetsgrad i slutna system inom industrin med kunder som Dentsply och Autoliv.