Danfoss

Lediga jobb hos Danfoss


Är du ute efter nya karriärsutmaningar? Hos oss på Ingenjörsjobb.se kan du hitta en mängd lediga ingenjörsjobb över hela Sverige. Nedan hittar du lediga jobb hos Danfoss du kan söka just nu. Du kan även läsa om vad du som arbetstagare kan förvänta dig när du arbetar för Danfoss. Klicka på den gula knappen ”läs mer” för att läsa mer om tjänsten för att hitta information om placeringsort, befattning och ansvarsområden samt vilka kvalifikationer som eftersöks. Hittar du ett eller flera lediga jobb hos Danfoss du vill söka kan du göra din ansökan direkt via en länk i respektive annons.

Danfoss skapar en bättre framtid med morgondagens lösningar

Energieffektiva tekniker gör det möjligt för smarta samhällen och industrier att skapa hälsosammare och skönare klimat i våra byggnader och bostäder, och tillhandahålla mer livsmedel med mindre avfall.

Vår resa till Engineering Tomorrow började den 1 september 1933, när Mads Clausen grundade Danfoss i sina föräldrars bondgård i Nordborg, Danmark. Sedan dess har verksamheten vuxit från ett soloföretag till en av världens ledande leverantörer av innovativa och energieffektiva lösningar.

Innovation byggd på starka rötter
Mads Clausen (1905-1966) är grundaren av Danfoss, nu ett av de största företagen i Danmark. Hans formidabla tekniska färdigheter, tillsammans med en talang för att förstå sina kunders framtida behov, födde ett globalt företag övervakat från hans födelseort på Nordals. Samtidigt som han behöll ett globalt perspektiv, hade han också en djup respekt för det lokala samhället och de människor som gjorde Danfoss tillväxt möjlig.

För Danfoss bästa
1970 grundade Bitten Clausen, Mads Clausens änka, Bitten & Mads Clausens Stiftelse. Hon gjorde det som en del av ett generationsskifte på Danfoss för att stärka Danfoss framtid. Stiftelsens bildande innebar att Bitten Clausen överförde 50 % av aktiekapitalet i Danfoss A/S till stiftelsen och upprättade en förvaltningshandling för dess verksamhet.

Stiftelsens primära mål är att garantera Danfoss finansiella och konkurrenskraftiga utveckling. Om stiftelsens primära mål uppnås kan den välja att stödja Danfoss A/S indirekt genom andra initiativ. Stiftelsens styrelse väljer ut de initiativ den vill stödja. Begäran om medel kan inte göras till stiftelsen.

Danfoss Foundations
Genom åren har Danfoss och familjen Clausen grundat flera andra stiftelser med målet att stödja värdiga ändamål i södra Danmark, särskilt på ön Als där Danfoss har sitt huvudkontor.

Dessa Danfoss-stiftelser accepterar ansökningar om finansiering och ger bidrag till välgörande ändamål. Några av stiftelserna behandlar ansökningar från anställda på Danfoss, medan andra behandlar ansökningar från externa parter. Den största av dessa stiftelser är Fabrikant Mads Clausens stiftelse.