Cactus Utilities AB

Lediga jobb hos Cactus


Är du ute efter nya karriärsutmaningar? Hos oss på Ingenjörsjobb.se kan du hitta en mängd lediga ingenjörsjobb över hela Sverige. Nedan hittar du lediga jobb hos Cactus du kan söka just nu. Du kan även läsa om vad du som arbetstagare kan förvänta dig när du arbetar för Cactus. Klicka på den gula knappen ”läs mer” för att läsa mer om tjänsten för att hitta information om placeringsort, befattning och ansvarsområden samt vilka kvalifikationer som eftersöks. Hittar du ett eller flera lediga jobb hos Cactus du vill söka kan du göra din ansökan direkt via en länk i respektive annons.

Om Cactus  
Varje dag styr och optimerar våra SCADA system driften för mer än 100 infrastrukturägare av samhällsviktiga funktioner. Cactus styr sedan drygt 40 år mer än hälften av Sveriges dricksvattenproduktion i samarbete med ett 60-tal VA-aktörer i Sverige. Våra tågledningssystem nyttjas av stora delar av Sveriges järnvägstrafik hos Trafikförvaltningen (SL), Trafikverket och Inlandsbanan.  

Vi hjälper våra kunder säkra och optimera driften av något vi tar för givet: Tillgång till tryggt vatten, d.v.s. en samhällsviktig funktion med krav på hög driftsäkerhet. 

Cactus består av två bolag, Cactus Utilities med ca 50 anställda. Parallellt ligger Cactus Rail, med ca 25 anställda. Båda dessa bolag styrs av en gemensam styrelse och företagsledning. I koncernen är vi således 75 anställda som satsar på att egenutveckla framtidens plattformar för övervakning och styrning.  

Cactus har utvecklat driftdatorsystem som under 40 år installerats i samhällsviktiga verksamheter där endast den högsta driftsäkerheten är god nog. Cactus ger stabilitet, trygghet och långsiktighet för det gemensamma bolagets alla kunder. 

Cactus har lokala kontor i Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Stockholm. Vi har installationer i Sverige, Danmark, Norge och Finland. 

”Kaktusen fick ge namn åt vårt företag. Den, liksom vårt system, klarar sig i en tuff miljö som ställer hårda krav på anpassning och hållbarhet. Vi är stolta över att leverera system till anläggningar som strävar efter långsiktig hållbarhet.”