Astra Zeneca

Lediga jobb hos Astra Zeneca


Är du ute efter nya karriärsutmaningar? Hos oss på Ingenjörsjobb.se kan du hitta en mängd lediga ingenjörsjobb över hela Sverige. Nedan hittar du lediga jobb hos Astra Zeneca du kan söka just nu. Du kan även läsa om vad du som arbetstagare kan förvänta dig när du arbetar för Astra Zeneca. Klicka på den gula knappen ”läs mer” för att läsa mer om tjänsten för att hitta information om placeringsort, befattning och ansvarsområden samt vilka kvalifikationer som eftersöks. Hittar du ett eller flera lediga jobb hos Astra Zeneca du vill söka kan du göra din ansökan direkt via en länk i respektive annons.


Om oss på AstraZeneca

AstraZeneca är ett globalt, innovationsdrivet bioläkemedelsföretag med fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel

Våra mål och vårt ansvar
Vår verksamhet – att forska fram nya läkemedel - betyder mycket för många människor och för samhället. För att vara framgångsrika räcker det inte att ha bra läkemedel, vi måste också ha ett högt förtroende bland våra patienter, medarbetare, kunder, aktieägare och i samhället.

Allmänt om AstraZeneca

Korta fakta om AstraZeneca i Sverige och Globalt:
 • Vi är ett globalt biofarmaceutiskt företag som levererar läkemedel till patienter genom innovativ forskning och excellens inom utveckling och marknadsföring.
 • Fokus på tre huvudsakliga forskningsområden: Cancer; Kardiovaskulära, metabola & njursjukdomar (CVRM); och Andningsvägar & Immunologi.
 • Men vi bedriver också forskning inom områdena autoimmunitet, neurovetenskap och infektion.
 • Våra läkemedel används av miljontals patienter världen över.
AstraZeneca Globalt
Korta fakta om AstraZenecas globala verksamhet:
 • Vi har 76 100 medarbetare över hela världen.
 • Vi har verksamhet i över 100 länder.
 • Vår totala försäljning 2020 uppgick till 26,6 miljarder dollar.
 • Våra strategiska forskningscentra ligger i Sverige, USA och Storbritannien. Vi har tillverkning i 16 länder och den största produktionsanläggningen ligger i Södertälje.
 • Under 2020 investerade vi 6 miljarder dollar i forskning.
AstraZeneca i Sverige
Korta fakta om AstraZenecas svenska verksamhet:
 • Vår historia i Sverige började för mer än 100 år sedan.
 • Vi har 7 400 medarbetare, 4 800 finns i Södertälje och 2 600 i Göteborg.
 • Vi tillverkar nästan 14 miljarder tabletter årligen vid vår produktionsanläggning i Södertälje.
 • I Södertälje producerar vi 30 olika läkemedel för mer än 100 marknader.
 • Forskningen i Göteborg stödjer alla våra huvudterapiområden, men störst fokus ligger på: Kardiovaskulära sjukdomar, njursjukdomar och metabola sjukdomar samt sjukdomar i andningsvägarna.
På AstraZeneca har vi alla något gemensamt – vi drivs av vår önskan att utveckla läkemedel som förändrar liv. Vi vet att vårt bästa bidrag till samhället är att utveckla läkemedel gör nytta för patienter världen över, samtidigt som vi värnar våra anställda, skyddar miljön och främjar de samhällen där vi bedriver vår verksamhet.
 
Vårt mål är att utveckla hållbara läkemedel. För oss finns det ett naturligt samband mellan en hållbar verksamhet, omfattande samhällsansvar och ambitiös miljöanpassning. Forskning och hållbarhet lägger grunden för vår verksamhet. När vi utvecklar nya innovativa läkemedel som hjälper patienter runt om i världen, stöttar vi samtidigt internationella målsättningar inom hållbar utveckling, som FN:s ”Sustainable development goals” (SDG). AstraZenecas bidrag stödjer främst målen för SDG3, som syftar till att förbättra den globala hälsan.

Som globalt bioläkemedelsföretag finns flera möjligheter att bidra till en förbättrad global hälsa. Vår strategi för hållbarhet är att bidra till det område där vi kan göra störst skillnad för samhället – hälsan.

Det finns en stark koppling mellan hälsan på vårt eget företag, på vår planet, och för människor generellt. Var och en påverkar den andre. Därför engagerar vi oss i våra patienters, medarbetares och vår miljös hälsa. Vi är också måna om att bidra till att utveckla de samhällen där vi erbjuder våra läkemedel, både genom att genomföra investeringar och ingå samarbeten.

För att nå våra mål har vi tagit fram tre fokusområden för vårt hållbarhetsarbete: Tillgång till hälso- och sjukvård, Miljöskydd och Etik och Transparens. Läs gärna mer om dem nedan.