Snabbfakta

  • Väröbacka

Ansök senast: 2023-11-07

Verksamhetsområdeshandläggare säkerhetsledning hos Ringhals AB

Publicerad 2023-09-08

Om tjänsten


Vill du vara en del av en dynamisk organisation och vara med och forma framtidens smarta energisamhälle? Ringhals AB, en del av Vattenfallkoncernen, söker nu en Stabsingenjör med inriktning säkerhetsledning för att vara en viktig resurs inom verksamhetsutveckling, strålsäkerhetsutveckling och kravhantering. Om du är en självgående och engagerad individ som brinner för att utvecklas inom en flexibel och internationell miljö, kan detta vara den perfekta möjligheten för dig!

Om oss

Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Arbetsbeskrivning: Som Stabsingenjör på avdelningen för säkerhet, kvalitet och miljö kommer du att vara en nyckelperson inom strålsäkerhetsfrågor. Du kommer att vara drivande i verksamhetsutveckling inom området säkerhetsledning, involverad i omhändertagande av ny kravställning inom avdelningens områden samt delta i operativa frågeställningar med fokus på barriärer och djupförsvar. Ditt arbete kommer att vara varierande och omfatta allt från remisser till tolkning av nya krav inom strålsäkerhet. Din förmåga att analysera och värdera verksamheten kommer att vara avgörande för att upprätthålla och förbättra strålsäkerheten.

Dina arbetsuppgifter inkluderar:

 • Verksamhetsområdeshandläggare säkerhetsledning
 • Bevaka och tolka externa intressenters krav.
 • Utveckla och implementera säkerhetsprogram och strategier.
 • Analysera och värdera verksamheten med fokus på strålsäkerhet.
 • Delta i interna och externa samverkansgrupper.
 • Säkerställa att verksamheten följer gällande ledningssystem

Din bakgrund


Kvalifikationer:

 • Relevant högskoleexamen eller motsvarande utbildning.
 • Erfarenhet av arbete inom kravhantering.
 • Kunskap om lagar, regler och föreskrifter inom kärnkraftsområdet.
 • Goda kunskaper om riskhantering och säkerhetsstandarder.
 • Starka analytiska färdigheter och förmåga att fatta beslut.
 • Kommunikativ förmåga både i tal och skrift.

Meriterande:

 • Erfarenhet från kärnkraftsindustrin.
 • Erfarenhet av att leda projekt och/eller team.

Personliga egenskaper: Som person är du självgående, initiativtagande och säkerhetsmedveten. Du trivs med att ha många kontaktytor och att driva förändringar för att uppnå långsiktiga mål. Din förmåga att samarbeta, kommunicera och lösa problem är viktiga egenskaper för att lyckas i denna roll.


Mer information


Vi erbjuder   
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort  
Ringhals , resor förekommer i tjänsten.


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef  Johan Schlichting tfn 0727 354 782.

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Berivan Bozan, berivan.bozan@vattenfall.com. 

Våra fackliga representanter är: 

Akademikerna - Patrik Andersson

Ledarna - Anders Karlsson

Unionen, Eva-Lena Green

SEKO, Thomas Hagman

Samtliga nås på 0340-66 70 00

Välkommen med din ansökan senast 24 september. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi ser fram emot din ansökan! 


Om oss


Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.